Ford Mustang ramane si in 2016 cea mai bine vanduta masina sport din lume

2016 Ford Mustang

Fie ca esti un fin cunoscator al bolizilor cu sute de cai putere sub capota sau fie ca esti un necunoscator total al acestei lumi, mai mult ca sigur ca ai auzit macar o data de Ford Mustang. Mustang reprezinta fara dar si poate unul dintre cele mai cunoscute si apreciate modele de catre pasionatii auto din intreaga lume, acesta impresionand atat prin aspectul sau exterior, cat mai ales prin performantele de care a dat dovada de-a lungul timpului.

Fiind o adevarata legenda pentru cei care iubesc masinile sport, Ford Mustang reuseste an de an sa se claseze in topul celor mai bine vandute astfel de modele. Si nu numai sa se claseze in topul clasamentului, ci si sa il domine autoritar. Anul trecut a fost cel de-al doilea an consecutiv in care titlul de cea mai bine vanduta masina sport i-a revenit aceluiasi Ford Mustang.

Conform unei publicatii de specialitate, modelele Ford Mustang au ajuns in garajul a aproximativ 150.000 de persoane pe parcursul lui 2016. Daca este sa facem o comparatie cu anul 2015, an in care tot Ford Mustang a fost cel mai bine vandut model sport din lume, putem observa ca vanzarile au crescut cu 6 procente. O cifra chiar foarte bune daca este sa ne gandim ca nu vorbim despre un model oarecare, pretul lui fiind unul pe masura.

Mark Schaller, manager de marketing Ford Mustang, s-a aratat impresionat si el la randul lui de vanzarile pe care le-a inregistrat acest model in 2016. Acesta a punctat faptul ca Ford Mustang a ajuns in anul precedent pe mai multe piete noi de desfacere. Ceea ce este cel mai imbucurator pentru cei de la Ford, este ca si aceste piete noi s-au dovedit a fi foarte profitabile, Mustang-ul fiind foarte bine primit.

Cele mai multe modele Ford Mustang au fost vandute pe parcursul anului 2016 pe pietele din China si Germania. Succesul din China este unul considerabil, Mustang inregistrand o crestere in vanzari de aproape 74%. Asa cum va spuneam si putin mai devreme, Ford Mustang a ajuns in acest an si pe mai multe piete noi, printre ele numarandu-se Gibraltar, Bonaire sau Noua Caledonie.

In 2017 Ford Mustang va fi disponibil in nu mai putin de 140 de piete la nivel global, preconizandu-se o cifra a exporturilor ce va sari de la 17% la 30%. Iar noi trebuie sa recunoastem ca Mustang are toate sansele sa devina si in acest an cel mai bine vandut model sport din lume, mai ales acum de cand a fost lansat si noul facelift.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter