Ford Mondeo s-ar putea transforma intr-un SUV incepand din 2021

Ford Mondeo

Ford Mondeo este un nume cunoscut pe piata auto, inregistrand la un moment dat in cariera sa niste cifre de vanzari destul de bune. Lucrurile nu se mai prezinta insa prea bine pentru Mondeo in zilele noastre, modelul producatorului american inregistrand un declin important pe piata europeana din punct de vedere al cererii si al vanzarilor.

In aceste conditii, se pare ca americanii de la Ford se gandesc sa opereze niste schimbari in perioada urmatoare, schimbari care ar putea sa afecteze in cele din urma si modelul Mondeo. Mai exact, s-ar putea ca viitorul Mondeo sa nu mai semene prea mult cu actualul Mondeo pe care il stim cu totii!

Nu, nu vorbim despre o generatie noua care sa vina cu schimbari radicale, ci despre o transformare din temelii. Vrem sa spunem ca americanii isi propun sa transforme actualul Mondeo intr-un model de tip SUV.

Asa cum stim cu totii, segmentul SUV-urilor se bucura in continuare de o popularitate extrem de ridicata pe piata auto europeana, existand inca o cerere foarte mare pentru marea majoritate a modelelor din segment. In aceste conditii, nu putini sunt producatorii care si-au gandit strategiile pentru viitor tinand cont de acest lucru! Tocmai din acest motiv vorbim atat de des in ultima perioada despre tot mai multe SUV-uri lansate la nivel european!

Informatia cu privire la transformarea radicala a lui Mondeo a aparut deocamdata in presa britanica sub forma de zvon, neexistand pana la acest moment niciun fel de confirmare oficiala venita din partea conducerii Ford. Stim insa ca producatorul american a anuntat o schimbare radicala a strategiei din cauza vanzarilor slabe inregistrate in ultima perioada pe Batranul Continent, pregatind trei modele noi care ar urma sa fie lansate pe piata in urmatorii cinci ani. Printre acestea se regaseste si SUV-ul electric inspirat din Mustang, lansarea lui fiind programata la finalul anului 2020.

Conform jurnalistilor de la publicatia americana Autocar, noul SUV Ford Mondeo ar urma sa fie lansat oficial pe piata la inceputul anului 2021. Jurnalistii britanici mai sustin totodata ca noul model ar urma sa fie dezvoltat avand la baza platforma C2, la fel ca si in cazul lui Focus.

Mai mult decat atat, va mai spunem ca publicatia britanica mai sustine si ca viitorul model va fi oferit atat cu versiuni de motorizare pe benzina si diesel, cat si cu o versiune mild-hybrid. Va reamintim insa, toate aceste informatii nu au fost inca confirmate!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter