Ford se gandeste la eliminarea modelului Ka+ de pe piata europeana

Articol scris de Adi S., in data de 17 Aprilie 2019

Ford Ka+ a devenit disponibil pe piata europeana pentru prima data la finele anului 2016, dupa pe initial fusese lansat doar in India. De asemenea, la inceputul lui 2018, Ka+ primea un facelift din partea producatorului, upgrade care avea menirea sa il faca ceva mai atractiv pentru public.

Ford Ka+ a fost considerat inca de la bun inceput un model care rivaliza cu Dacia Sandero pentru acelasi public, insa acesta nu a reusit deloc sa se ridice la nivelul asteptarilor. Uitandu-ne peste cifrele de vanzare inregistrate de Ka+ atat in 2017, cat si in 2018, vom observa ca avem o cifra totala de doar 51.000 de unitati.

Orice am vrea sa spunem, o cifra de doar 51.000 de unitati vandute in doi ani este extrem de mica, iar asta o stiu in acest moment foarte bine si cei de la Ford. Lasand aceasta problema la o parte, Ka+ se mai confrunta cu un mare dezavantaj la aceasta ora, si anume gradul de emisii de dioxid de carbon. Mai exact, Ka+ are un grad de emisii de CO2 destul de ridicat pentru segmentul din care face parte. In contextul in care au fost stabilite de Uniunea Europeana noi norme cu privire la gradul de emisii la nivel de flota pentru producatori, situatia lui Ka+ se complica destul de mult!

In conditiile in care Ka+ nici nu se vinde prea bine, mai multi reprezentanti din conducerea producatorului american se gandesc deja la retragerea acestuia de pe piata europeana. Potrivit unor informatii neoficiale pe aceasta tema, retragerea acestui model de pe piata europeana ar urma sa se faca pana la sfarsitul acestui an.

Acest lucru ar urma sa se intample in contextul in care cei de la Ford opereaza la ora actuala o serie de modificari in gama de modele disponibile pentru piata europeana. Spre exemplu, la uzina din Craiova va incepe productia noului SUV Puma, in timp ce monovolumele C-Max si Grand C-Max ar urma sa fie eliminate din gama.

La ora actuala, Ford Ka+ este disponibil si pe piata auto din tara noastra, avand un pret de pornire de 8.850 de euro. Versiunea care are acest pret este echipata cu o unitate de motorizare pe benzina cu capacitate de 1.2 litri, capabila sa produca 70 de cai putere.

Aceasta versiune va putea fi cumparata de cei interesati in cadrul Programului Rabla. Totusi, conform rapoartelor, Ka+ este unul dintre cele mai putin cumparate modele ale celor de la Ford in Romania, acesta avand doar 26 de cumparatori in primele trei luni ale anului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: ford, ford ka, vanzari
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Inceputul lunii iulie ne aducea din partea celor de la Audi primele fotografii si informatii in legatura cu noul S8. Asa cum probabil ca va amintiti, germanii ne vorbeau atunci...
de - 20 Iulie 2019
Suedezii de la Volvo traverseaza la ora actuala o perioada extrem de buna la toate capitolele, cifrele de vanzari obtinute demonstrandu-ne tuturor ca nordicii fac bine ceea ce fac. Modelele...
de - 20 Iulie 2019
Jumatatea anului reprezinta pentru multi constructori auto prilejul perfect pentru a se uita pe cifrele inregistrate in primele sase luni si pentru a trage niste concluzii mai mult sau mai...
de - 20 Iulie 2019
Mazda a publicat recent mai multe informatii cu privire la facelift-ul pregatit pentru Mazda2, acesta primind acum o serie de imbunatatiri destul de interesante. Producatorul nipon ne propune mai multe...
de - 19 Iulie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare