Ford Explorer ST este echipat cu pneuri Michelin dezvoltate pentru Mercedes-Benz!

Ford Explorer ST

Nu stim daca ati aflat inca, dar exista pe piata un nou Ford Explorer, unul care vine cu multe inovatii de calitate. Masina e disponibila cu mai multe finisaje, asa ca exista, binenteles, si o versiune de top ST.

De aceasta data e vorba despre o platforma cu tractiune spate, care promite un comportament pe drum mult mai dinamic, platforma completata de un set de pneuri de vara de inalta performanta Michelin Latitude Sport 3, oferite insa doar ca optiune pe noul Explorer ST.

Conform celor mai noi informatii, se pare ca aceste pneuri au fost gandite special pentru Mercedes-Benz. Aceasta afirmatie este sustinuta si de literele "MO" (Mercedes Original) de pe partile laterale ale acestor anvelope.

Asta inseamna si ca celebrul producator de pneuri le-a dezvoltat special pentru a acoperi necesitatile celor de la Mercedes-Benz. In cazul de fata, ele au fost produse pentru modelul coupe Mercedes-AMG GLE43.

Recent, am avut oportunitatea de a sta de vorba cu inginerul sef de la Ford Performance, Ed Krenz, care a recunoscut ca planul initial era de a echipa noul Explorer cu pneuri Pirelli pentru toate sezoanele.

Pana la urma, insa, la un moment dat, el si echipa sa au decis sa foloseasca pe Explorer ST (care ajunge la jante de 21 de inch) noile pneuri de vara performante Michelin, asa ca Ford a luat legatura cu producatorul francez pentru a-si cantari optiunile.

Oficialii de la Michelin au raspuns ca singurele pneuri care se potrivesc perfect parametrilor noilor jante 275/45R-21 de pe Explorer ST sunt anvelopele Latitude Sport 3 MO.

Ford a acceptat, intr-un final, sugestia celor de la Michelin, asa ca a comandat noile pneuri gandite special pentru modelul Mercedes-Benz. Tineti cont, insa, ca versiunea coupe GLC43 are anvelope 275/45 pe fata si 315/40 pe spate, in timp ce modelul SUV Ford este echipat cu pneuri 275 pe toate jantele.

Noul Explorer este si primul SUV din lume echipat cu pneuri Selfseal Michelin, care vor fi disponibile standard pe versiunile Platinum si pe cea limitata hibrid cu tractiune integrala.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter