Ford va concedia peste 7.000 de angajati pana in aceasta toamna

Ford va concedia peste 7.000 de angajati pana in aceasta toamna

Ford a anuntat in urma cu ceva timp ca se vede pusa in situatia de a apela la niste masuri de restructurare a fortei de munca, iar acum avem si cateva detalii interesante despre ceea ce isi propun sa faca americanii in perioada urmatoare din acest punct de vedere. CEO-ul Jim Hackett a transmis angajatilor Ford o serie de informatii importante prin intermediul unui e-mail. Cea mai importanta dintre toate aceste informatii se refera la faptul ca Ford va renunta la un numar de 7.000 de angajati la nivel global in perioada urmatoare. In acest numar sunt incluse atat plecarile voluntare din companie, cat si posturile deschise pe care producatorul nu le va mai ocupa.

Una dintre masurile concrete care urmeaza sa fie luata este aceea a renuntarii la aproximativ 10% dintre angajatii care au incheiate contracte de munca pe perioada nedeterminata. Totusi, procentul nu se refera insa la numarul total de angajati, care include si muncitorii angajati cu contracte pe perioada determinata. Deocamdata nu este clara lista concedierilor, insa Jim Hackett mentioneaza ca vor exista cel putin 800 de persoane care vor fi concediate in Statele Unite. De asemenea, daca va amintiti, presa internationala a relatat in urma cu cateva luni ca Ford isi propune sa renunte la nu mai putin de 1.150 de angajati din Marea Britanie.

Prin intermediul e-mail-ului de care pomeneam in randurile anterioare, Jim Hackett le-a transmis angajatilor ca “Ford este o familie, tocmai din acest motiv fiind dificil si emotionant sa ne luam ramas bun de la colegi”. Totodata, Hackett a tinut sa evidentieze si faptul ca practicile s-au schimbat odata cu vremurile - “am renuntat la vechile practici din unele regiuni, cand persoanele concediate erau nevoite sa plece imediat cu bunurile pe care le aveau”. In acest context, CEO-ul celor de la Ford sustine ca “oamenii concediati vor avea posibilitatea sa ramana cateva zile pentru a isi impacheta lucrurile si pentru a isi lua ramas bun de la colegi”.

Oficialii Ford sustin cu aceasta ocazie ca in urma concedierilor care vor fi facute in perioada urmatoare, constructorul va putea economisi peste 500 de milioane de euro anual. Desi nu se stie exact cati angajati vor fi concediati la nivel european, este foarte putin probabil ca cei de la Ford sa renunte la unii dintre angajatii de la uzina de la Craiova. Mai mult decat atat, cei de la Ford fac chiar angajari pentru a incepe productia SUV-ului Puma spre finalul anului curent.

Newsletter

Whatsapp