Fiat Punto isi ia adio de la fani! Exista oare inlocuitor pentru acesta?

Fiat Punto isi ia adio de la fani! Exista oare inlocuitor pentru acesta?

Inca de la finalul anului 2017 si de la inceputul anului 2018, in primele luni proaspete de iarna, cei de la Fiat vorbeau despre faptul ca se vor face schimbari in gama de modele pe care le ofera. Acesta schimbari se refereau, desigur, la scoaterea din catalog ale unor unitati pe care nimeni nu le-a mai cumparat, asa ca productia lor incepea sa fie o pierdere de bani si de resurse pentru cei de la Fiat.

Asa se face ca am ajuns in vara anului 2018 si compania Fiat anunta ca modelul Fiat Punto a iesit oficial din productie. Partea mai putin buna pentru clientii marcii este ca oficialii nu au anuntat inca un inlocuitor pentru Punto. Si ne intrebam: oare nu exista sau este in curs de productie un concept care sa fie aratat lumii la vreun salon auto? Eu as miza mai mult pe a doua varianta pentru ca daca cei de la Fiat nu scot un inlocuitor pentru Punto, gama de automobile se va face ceva mai mica si oamenii probabil ca nu vor mai fi interesati de ce are de oferit brandul.

Fiat Punto si-a facut debutul in urma cu 13 ani, insa de-a lungul existentei sale a fost updatat si imbunatatit de foarte multe ori. A fost o masina foarte cumparata si oamenii s-au indragostit de acest model la prima vedere.

Chiar daca masinuta asta a fost super indragita de-a lungul timpului, ultimul test EuroNCAP a reusit sa-l duca la pieire. Acesta a obtinut zero stele la testele de siguranta – lucru deloc bun pentru compania Fiat si nici pentru modelul in sine.

Se aud zvonuri ca Punto nu se va mai produce, dar se va extinde gama modelului Fiat 500. Eu sper, totusi, ca Punto va reveni ca un model refacut si renascut pentru ca au existat foarte multi fani ai marcii care s-au indragostit de Fiat tocmai datorita modelului Punto pe care oamenii il vedeau destul de practic si simpatic.

Desigur, in zilele noastre un model ca Punto nu ar mai atrage atentia si nu ar mai fi cumparat, dar cu putina imaginatie la nivelul design-ului exterior si interior si cu ceva mai multa tehnologie avansata, poate cu un set si mai imbunatatit de sisteme de siguranta, Fiat Punto ar putea reveni in gama relansat si regandit pastrandu-si dimensiunile mici caci o masina micuta ca Fiat ar fi tot ce am avea nevoie intr-o lume care este din ce in ce mai aglomerata.

VIDEOCLIPUL ZILEI