Fiat nu pleaca din Italia

La intalnirea pe care au avut-o, seful Fiat, Sergio Marchionne, l-a asigurat pe ministrul italian al industriei, Flavio Zanoto, ca nu vor fi facute concedieri. Zanoto, numit recent in functie, le-a cerut celor de la Fiat sa ramana in Italia, dupa fuziunea cu Chrysler de anul viitor.

Sindicatele se tem ca aceasta miscare va duce, de fapt, la mutarea afacerii peste ocean, in Statele Unite. Fiat si guvernul italian au promis ca vor lucra impreuna ca sa relanseze industria auto din Italia, iar reprezentantii companiei au dat asigurari ca angajatii nu vor fi concediati, desi piata auto din Italia a ajuns la nivelul anilor 70.

Numai anul trecut, vanzarile au scazut cu 20%, iar anul acesta se arata o cadere si mai mare, de 25%. Guvernul, care dà©jà  lupta cu recesiunea, este legat de maini si de picioare si nu poate ajuta prea mult industria auto.

In schimb, Fiat vrea sa reconstruiasca marca Jeep si sa construiasca o noua linie de productie pentru masinile Alfa Romeo, ca sa le poata vinde si in Asia, America Latina si Statele Unite. In acest moment, Fiat pierde bani in Europa. In schimb, face profit cu marcile de lux, Ferrari si Maseratti, dar si din vanzarile din Brazilia si Statele Unite.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter