Fiat Ducato devine masina electrica si va fi lansat oficial in 2020

Fiat Ducato Electric

Divizia profesionala de vehicule comerciale usoare a celor de la Fiat (LCV), mai exact modelul Ducato, se bucura de acum si de propulsie electrica. Prezentat presei in forma sa de prototip, modelul va ajunge in reprezentantele locale in 2020 si este prezentat de producatorul italian ca fiind "cel mai important produs al marcii de la capitolul vehicule electrice".

Faptul ca producatorul italian a ales sa ofere mai multe tipuri de baterii (de diferite puteri), informatii despre care cei de la Fiat inca nu au vorbit in amanunt, nu afecteaza simtul practic al acestei masini.

De aceea, versiunea Ducato Electric isi pastreaza volumul la capitolul marfa intre 10 si 17 metri cubi dar si, conform informatiilor preliminare, posibilitatea de a putea tracta o remorca cu o greutate de pana la 1.950 de kg. Asemenea versiunilor standard Ducato, masina va fi disponibila in mai multe configuratii, gandite pentru diverse nevoi, de la comert online, la servicii postale sau de curierat, transport local si pana la livrare de marfuri.

Mai mult, nu uitati ca aceasta versiune poate trece foarte usor peste restricitiile de trafic din zonele centrale ale multora dintre orasele europene.

V-am spus deja ca oficialii de la Fiat nu au oferit inca detalii despre pachetele modulare de baterii, dar au anuntat autonomia modelului, care poate varia intre 220 si 360 de km.

Testele au fost facute in vechiul ciclu NEDC, asa ca ne asteptam la rezultate ceva mai slabe conform noului test WLTP. In plus, motorul electric produce doar 121 de cai si un cuplu-forta de 280 Nm, iar viteza maxima a fost limitata, pentru optimizarea consumului de energie, la numai 100 de km/h.

Versiunea electrica a lui Ducato se alatura variantelor cu propulsie termica din clasa LCV, de aceasta data sub numele Natural Power, completand astfel oferta alternativa a marcii italiene.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CENTURA DE SIGURANTA: TOT CE TREBUIE SA STII
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Fiat

Newsletter