Fiat anunta primele detalii despre versiunea electrica a modelului de oras 500

Fiat 500e

Primavara acestui an ne-a adus o veste importanta din partea celor de la Fiat, si anume lansarea unei versiuni electrice pentru modelul de oras 500. Aceasta versiune electrica a lui Fiat 500 ar urma sa fie lansata in cursul anului 2020.

Desi pana acum nu am avut la dispozitie prea multe informatii pe aceasta tema, cei de la Fiat au facut acum un pas in fata si ne-au dezvaluit cateva dintre surprizele pe care ni le pregatesc! Asadar, haideti sa aflam impreuna care sunt noutatile pe care ni le-au spus italienii de la Fiat cu privire la versiunea electrica a lui 500!

Aflam in primul rand ca cei de la Fiat planuiesc o productie initiala de 80.000 de unitati pentru aceasta versiune electrica a lui 500, productia urmand sa fie extinsa in cazul in care va exista o cerere mai mare.

Productia efectiva va debuta in perioada aprilie - iunie a anului urmator, in cadrul uzinei Miraflori din Torino. Pentru demararea productiei versiunii electrice a lui 500, cei de la Fiat vor investi nu mai putin de 700 de milioane de euro. Aceasta suma face parte dintr-un total de 5 miliarde de euro care vor fi investite in uzinele din Italia in urmatorii doi ani si jumatate.

La ora actuala, uzina Miraflori din Torino lucreaza la mai putin de 10% din capacitatea maxima, acest lucru fiind cauzat de problemele pe care le au cei de la Fiat pe piata europeana.

Astfel, italienii isi doresc ca aceasta versiune electrica a lui 500 sa atraga din nou atentia publicului asupra lor. Problemele celor de la Fiat sunt cu atat mai mari cu cat in cadrul acestei uzine lucreaza nu mai putin de 3.500 de angajati! Producatorul italian a luat decizia de a porni pe cont propriu in drumul spre electrificare dupa ce planurile de fuziune cu francezii de la Renault au esuat. Astfel, este clar ca cei de la Fiat nu ar mai fi avut cum sa utilizeze o platforma a grupului francez pentru productia de masini electrice.

Fiat a dezvoltat recent o versiune electrica a modelului de oras 500 pentru piata americana, denumita 500e. Constructia acelui model electric a fost demarata doar pentru ca Fiat sa respecte limitele de emisii impuse prin lege. Astfel, CEO-ul Sergio Marchionne, care intre timp a decedat, le-a cerut clientilor de pe piata americana sa nu cumpere masina, intrucat producatorul ar inregistra pierderi financiare considerabile.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter