Fiat-Chrysler: Putem discuta despre aliante, insa ne putem descurca si singuri

Alianta Fiat - Chrysler a transmis in acest an francezilor de la Renault o propunere de fuziune, insa negocierile au fost sistate dupa ce guvernul francez a solicitat mai mult timp pentru a ii putea convinge pe cei de la Nissan sa accepte o asemenea tranzactie.

Fiat Logo

Asa cum am aflat la inceputul acestei saptamani, francezii de la Renault nu au renuntat complet la aceasta idee dupa ce cei de la FCA au decis sa intrerupa negocierile. Astfel, este foarte probabil ca cei de la Renault sa isi doreasca sa continue negocierile cu cei de la Fiat - Chrysler isi cazul in care vor reusi sa isi vanda o parte dintre actiunile pe care le detin la Nissan.

Alianta Fiat - Chrysler a reactionat astazi la aceste zvonuri prin vocea lui Mike Manley. Manley a transmis publica ca este deschis la reluarea negocierilor cu francezii de la Renault in cazul in care se va ajunge la aceasta situatie.

Chiar si asa insa, Mike Manley mai spune ca Fiat - Chrysler mai are si alte variante de lucru, producatorul francez nefiind singurul sau posibil partener. Mai mult decat atat, Mike Manley sustine ca Grupul FCA “este bucuros sa discute despre aliante”, dar in acelasi timp transmite ca Grupul “se poate descurca si singur”.

Seful Fiat - Chrysler a mers si mai departe cu aceste declaratii si a transmis in mod public ca este increzator in directia spre care se indreapta grupul pe care il conduce, fiind de parere ca Alianta “are un viitor solid in fata si planuri clare pe baza carora s-au facut investitii”.

Indulcind un pic aceste declaratii, Mike Manley a concluzionat ca “asta nu inseamna ca nu mai exista interes pentru o alianta sau chiar pentru o fuziune in cazul in care ar fi vorba despre un viitor mai bun pentru Fiat - Chrysler”.

Desigur, discutiile pe acest subiect sunt inca premature, neexistand informatii clare din partea celor de la Renault cu privire la zvonurile aparute in ultimele zile. Renault detine la ora actuala 43.4% dintre actiunile Nissan, propunandu-si acum sa renunte la o parte dintre ele.

Orice decizie ar fi luata in acest sens, cei de la Renault au nevoie si de acordul statului francez, care detine 15% dintre actiunile Renault. Pana la acest moment, francezii nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe detalii despre aceste zvonuri, in timp ce niponii de la Nissan nu au dorit sa ofere niciun fel de informatii.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter