Fiat a sarbatorit 120 de ani de existenta

Fiat a sarbatorit 120 de ani de existenta

Fiat este unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piata auto globala, producatorul italian aniversand recent implinirea a nu mai putin de 120 de ani de existenta. La data de 11 iulie 1899, la Torino, se infiinta Societa Anonima Fabbrica Italiana di Automobili Torino – F.I.A.T. Primul model pus pe picioare in cadrul acestei uzine a fost 4 HP, model care fusese produs in 24 de unitati pana in anul 1900.

Uzina FIAT era prima fabrica de automobile din Italia, ceea ce ne arata inca o data ca perioada de la finalul secolului 19 a fost reprezentata de initiative de amploare, de creativitate si de idei care au revolutionat in cele din urma. Asa cum stim cu totii, Fiat este in prezent unul dintre mai apreciati constructori de pe piata auto internationala.

Cu aceasta ocazie speciala, importatorul oficial al marcii Fiat in tara noastra a organizat un eveniment aniversar pentru a celebra asa cum se cuvine momentul care marcheaza implinirea a 120 de ani de existenta a marcii. Evenimentul a fost organizat chiar la sediul importatorului din Capitala, reproducand o dupa amiaza italiana in spiritul unei atmosfere “La Dolce Vita”.

Invitatii au fost asteptati cu preparate traditionale ale gastronomiei italiene intr-un cadru relaxat si extrem de primitor. De asemenea, cei care au fost invitati la acest eveniment au avut ocazia de a admira unele dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului italian.

Daca tot am adus aminte despre gastronomia italiana, atat de apreciata in tara noastra, nu putem sa nu mentionam ca invitatii care au participat la acest eveniment special au fost intampinati cu pizza fierbinte, scoasa direct dintr-un cuptor cu lemne.

Ingredientele care au fost folosite la prepararea delicateselor au venit chiar din tara in care s-a nascut si celebrul Fiat 500, un model care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare. Bineinteles, invitatii s-au putut racori permanent cu bauturi proaspete si racoritoare, preparate pe loc in cadrul unui bar exterior special amenajat. In cele din urma, la desert, invitatii au putut gusta celebrul gelato autentic italian, in diverse arome si culori.

Unul dintre modelele care au fost expuse in cadrul acestui eveniment a fost celebrul model de epoca 1100, model care a atras toate privirile participantilor. Printre cei invitati la evenimentul care a marcat implinirea a 120 de ani de existenta a marcii Fiat s-au numarat jurnalisti din presa auto, moderatori TV, jurnalisti din presa business, dar si prieteni, colaboratori si admiratori ai marcii Fiat!

VIDEOCLIPUL ZILEI