Fiat 500L a plecat sa cucereasca (si) America

Pe 23 mai, nava care transporta primele 3000 de unitati Fiat 500L catre piata din America de Nord a andocat in portul din Baltimore (Statele Unite) ca sa descarce primul transport.

Apoi “a ridicat panzele” spre portul Canadian Halifax, unde a descarcat ce a mai ramas din incarcatura. Cele 3 000 de masini au fost duse cu trenul de la fabrica Kragujevac din Serbia in portul Bar, din Muntenegru, unde au fost incarcate pe 10 mai, pregatite pentru excursia spre coastele Americii.

Productia modelului nord american 500 L a inceput in martie, la Kragujevac, cea mai mare fabrica de masini din sud-estul Europei. In februarie, Fiat a primit prestigiosul titul de “Companybest 2012″ acordat de catre un juriu de la Autobest, organizatia pentru industria auto din pietele in dezvoltare ale Europei, pentru investitia in reconstructia fabricii din Serbia, care este acum una dintre cele mai moderne fabrici europene.

Fiat Automobiles Serbia (FAS) planuieste sa produca intre 110.000 si 150.000 de unitati in 2013 pentru a satisface cererea a peste 100 de piete de desfacere din toata lumea, incluzand America de Nord, Asia si regiunea Pacificului, unde Fiat se pregateste sa lanseze modelul 500L.

Ca sa faca fata productiei si planurilor ambitioase de export pentru Fiat 500L, fabrica a mai angajat aproximativ 600 de muncitori, avand acum peste 3000 de angajati, si asigurand alte 1 200 de locuri de munca in companiile furnizoare.

Eleganta, inovatoare si prietenoasa cu mediul, Fiat 500 L este destinata succesului sigur. Este compacta pe exterior, insa spatioasa in interior, exceptional de versatila si se lauda cu o siguranta sporita, acordandu-i-se, de altfel, de catre prestigiosul EuroNCAP ratingul maxim de 5 stele. Este singurul model din segmentul sau care are cresteri constante ale vanzarilor in Europa, in ciuda climatului economic dificil.

Au fost vandute aproape 34. 000 de bucati de la lansarea europeana, la finalul anului 2012. Aceste cifre impresionante confirma potentialul lui 500L. Masina poate fi descrisa ca “limuzina de ora” de la Fiat pentru ca imbina caracteristici pe care le-ai considera incompatibile de obicei : dimensiunile compacte ale exteriorului, tipice segmentului B, cu performanta si interiorul generos echipat al segmentului C. Toate acestea la un pret accesibil si la care se adauga ceva foarte important: personalitatea masinii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter