Ferrari reduce din productie pentru exclusivitate

Presedintele de la Ferrari a declarant miercuri ca vor reduce productia de automobile cu 4% in 2013, pentru a pastra exclusivitatea marcii sale. Totusi, el spera sa creasca profiturile. Constructorul de lux Italian va continua sa se dezvolte, chiar daca perspectiva economica globala este inca incerta.

Luca Cordero di Montezemolo a spus ca, in ciuda cresterii vanzarilor, productia va scadea la mai putin de 7000 de automobile. Prin aceasta masura, el spera ca va creste valoarea brandului Ferrari si va proteja valoarea masinilor revandute.

Compania Ferrari, care concureaza cu Porsche si Jaguar pe piata masinilor sportive de inalta performanta, si-a redus productia de vehicule in 2003 din aceleasi motive.

Brandul a castigat anul trecut datorita numelui sau 52 de milioane de euro, prin vanzarea produselor care-i poarta eticheta: haine, jucarii, ceasuri. Montezemolo a declarat ca 95 de produse ce reprezinta brand-ul Ferrari sunt vandute pe minut in intreaga lume. De asemenea, el crede ca grupul va putea creste profitul companiei anul acesta, in ciuda productiei scazute.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter