Ferrari pregateste 458 Scuderia

2013 se anunta un an de succes pentru orice producator mic de masini care vine cu un model care sa rupa gura targului, cum ar fi LaFerrari, de 950 de cai putere. Numai ca Ferrari nu este un producator mic ca oricare altul.

Are destui faini si clienti, desi acest model va costa, se pare, cel putin 1,2 milioane de dolari. Dar trebuie potolita cumva si setea celor care nu au aceasta suma… De aceea, constructorul italian va ridica un centru de cercetare pentru modelul 458 Scuderia in centrul orasului Frankfurt, peste cateva luni.

Ultima data cand a fost lansat un model Scuderia a fost in 2009, atunci iesind pe piata senzationalul F-430 Scuderia, de 503 cai putere. Era o masina mai usoara cu o suta de kilograme fata de modelul standard, al carei sasiu primise numeroase imbunatatiri si care era aproape imposibil de batut in cursele GT. Asteptam de patru ani un urmas al acelei masini, iar intarzierea se datoreaza, in mare parte, crizei economice mondiale.

Dar sa faci o masina mai buna decat F430 Scuderia este extreme de dificil. In plus, mai exista si modelul 458 Italia, una dintre cele mai bune masini sport ale momentului. Presiunea asupra celor de la Maranello este uriasa, mai ales ca Lamorghinini Gallardo Superleggera si Super Trofeo sunt amenintari serioase.

Se pare ca principalele atuuri ale noului model vor fi motorul V8 de 4,5 litri, cutia automata cu 7 trepte si aerodinamica imbunatatita. Vor fi folosite materiale usoare, se va renunta la anumite dotari, totul pentru ca masina sa nu cantareasca mai mult de 1300 de kilograme.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter