Ferrari P80/C: patru ani de munca pentru un exemplar unicat

Articol scris de Adi S., in data de 25 Martie 2019

Atunci cand esti in acelasi timp atat un pasionat infocat al marcii Ferrari, cat si un colectionar auto cu dare de mana, poti visa la un model cu adevarat special pe care sa il ai intr-o buna zi. Ei bine, aceasta este si povestea celui despre care vom vorbi in randurile urmatoare, un colectionar auto care se poate lauda acum cu un model Ferrari unicat in lume, pe nume P80/C.

Proiectul despre care vorbim astazi a plecat de la dorinta clientului de a pleca acasa la volanul unui prototip sportiv modern, inspirat din unele dintre cele mai iconice modele Ferrari din istorie, si anume 300 P3/P4 si Dino 206 S.

Proiectul nu ar fi putut fi posibil fara o interactiune perfecta intre client si cei de la Ferrari, fara doar si poate. Astfel, la acest proiect au luat parte atat specialistii din cadrul Ferrari Styling Centre, sub directa supraveghere a lui Flavio Manzoni, cat si cei din cadrul echipelor de inginerie si aerodinamica.

In aceste conditii, toate partile implicate au lucrat impreuna pentru proiectul de a se pune pe picioare o noua “masina eroica” cu un suflet nou si autentic. Asadar, un proiect extrem de ambitios, care a demarat tocmai in 2015!

Modelul rezultat dupa acesti aproape patru ani de munca a fost botezat P80/C si este o masina dedicata exclusiv circuitului. Specialistii din cadrul Ferrari au luat decizia de a utiliza sasiul modelului de curse 488 GT3 ca baza in procesul de creatie al acestui model.

De asemenea, dezvoltarea din punct de vedere aerodinamic s-a bazat tot pe experienta acumulata de-a lungul timpului cu acest 488 GT3, insa de data aceasta au fost date uitarii reglementarile internationale in acest sens. In orice caz, nu avem cum sa nu spunem ca acest model unic nu arata bine!

Conform cerintelor exprimate de client, masina a fost proectata cu un suflet dublu. Avem mai intai un set-up de circuit, care include inca un splitter din fibra de carbon si niste roti cu jante cu dimensiuni de 18 inci si cu un singur punct de prindere.

De asemenea, un pachet expozitional creat suplimentar aduce cu sine un set de roti cu dimensiuni de 21 de inci. In orice caz, caroseria acestui model este realizata in totalitate din fibra de carbon. Pstrand la baza modelul de baza, 488 GT3, cei de la Ferrari au reusit sa reformeze si un habitaclu asemanator.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Renault a prezentat oficial conceptul Kangoo ZE, o masina de expozitie al carei nume ne spune aproape totul despre ea. Este vorba doar despre o idee despre ce va insemna...
de - 24 Aprilie 2019
Audi sarbatoreste in aceasta perioada, de vreme ce modelul R8 V10 implineste 10 ani, si nu oricum ci cu o editie speciala Decennium dar, cu toate acestea, viitorul supermasinii este...
de - 24 Aprilie 2019
Soferi din nu mai putin de 11 tari europene au participat la un studiu in legatura cu cele mai uzuale obiceiuri la volan. Soferii care au fost intervievati in acest...
de - 23 Aprilie 2019
Masinile electrice se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare pe unele dintre cele mai importante piete europene, cum ar fi Norvegia sau Germania. Totusi, putem vedea...
de - 23 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare