Pregateste Ferrari si o versiune hatchback a noului model SUV?

Ferrari Hatchback Rendering

E oficial, Ferrari a intrat in lupta de pe actuala piata auto. Marca italiana renunta la ideea de a produce numai supermasini si a promis, in doar cativa ani, un model SUV.

Ce inseamna asta? E simplu, ne asteptam ca si alte modele, fie ca e vorba despre versiuni sedan sau hatchback, sa se afle deja in planurile gigantului italian.

Plecand de la aceasta idee, un artist plastic a reusit sa creeze o versiune hatchback de oras Ferrari care arata destul de bine, chiar foarte bine in varianta cu modificari pentru cursele de raliu.

Cel care a creat acest concept se numeste Taekang Lee si tot ce a facut este sa imprumute diverse elemente grafice Ferrari si sa le importe in caroseria mai mica a unui hatchback plin de tinerete.

Grila frontala, de exemplu, pare sa fie imprumutata de la modelul 812 Superfast, iar stopurile ne par, de asemenea, destul de familiare, luminile LED rotunde fiind similare celor de pe 599 sau 488 GTB. In plus, jantele acestui nou concept sunt cele de pe 458.

Asa cum va spuneam ceva mai devreme, versiunea de oras a masinii este doar o parte din "pachet". Lee a creat si o varianta de raliu a acestui hatchback, care vine "imbracata" in culorile Shell si cu un kit de caroserie WRC, si include un difuzor frontal mai agresiv, jante noi, o noua gura de aer pe acoperis, dar si un spoiler dorsal masiv.

Din imagini, nu ne dam seama care sunt performantele noului concept, dar credem ca masina poate fi echipata foarte usor cu un propulsor turbo V6, mai ales ca se zvoneste, de ceva vreme, despre un inlocuitor pentru motorul de pe 488. Daca zvonurile sunt reale, ar fi vorba despre primul model din gama care foloseste un motor mai mic.

Sa nu uitam, bineinteles, ca oficialii de la Ferrari au anuntat deja ca noul SUV va fi propulsat de un nou motor V8 hibrid, acelasi motor care va aparea pe masinile marcii italiene inca din 2019.

Trebuie, totusi, sa recunoastem ca posibilitatea productiei acestui hatchback Ferrari este destul de mica, mai ales ca noul SUV nu si-a inceput inca productia.

Cu toate acestea, luand in calcul ca din ce mai multi producatori de super-masini (printre care si Lamborghini), isi "incearca norocul" si cu versiuni SUV, n-ar fi deloc o supriza sa ne intalnim, in viitor, si cu o varianta hatchback.

Videoclipul zilei
5 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE TESLA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Foto Taekang Lee Behance

Newsletter

Whatsapp