Un model Ferrari F40 intra de astazi in colectia lui Ion Tiriac

Un model Ferrari F40 intra de astazi in colectia lui Ion Tiriac

Cu totii stim ca Ion Tiriac este unul dintre cei mai mari pasionati auto din tara noastra, fiind chiar si unul dintre europenii cu cele mai interesante colectii in acest domeniu. Colectia omului de afaceri roman are peste 250 de modele, acesta declarandu-si mandria pentru exponatele sale de fiecare data cand are ocazia, informeaza Wall-street.ro.

Ei bine, aflam astazi ca Tiriac Collection are un nou „membru” incepand cu saptamana aceasta in persoana unui exemplar Ferrari F40. Este vorba despre un model special, lansat tocmai in 1989 pentru a aduce un omagiu celor 40 de ani de existenta a constructorului de la Maranello. De asemenea, Ferrari F40 mai are o insemnatate speciala pentru producatorul italian, acesta fiind ultimul model care a fost aprobat direct de insusi fondatorul Enzo Ferrari.

Asa cum va spuneam, modelele Ferrari F40 sunt unele dintre cele mai emblematice modele ale producatorului de la Maranello. Echipate cu o unitate de motorizare amplasata longitudinal in spatele celor doua scaune cu o capacitate de 3.0 litri, acestea beneficiaza de aportul a 478 de cai putere si a unui cuplu maxim de 426 Nm.

Modelul F40 este un adevarat supercar, trei ani de la momentul lansarii fiind numit chiar si cea mai puternica masina de strada existenta pe piata. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte, cu dublu ambreiaj si cu autoblocant ZF LSD. Ferrari F40 a uimit inca de la prima sa aparitie, specialistii de la Maranello reusind minuni in ceea ce priveste masa totala a bolidului de doar 1.100 de kilograme, aerodinamica sa si, in special, motorizarea sa.

Spunandu-va deja despre supranumele castigat odata cu lansarea sa, banuim ca va imaginati performantele sale tehnice incredibile pentru acea vreme, dar chiar si pentru zilele noastre. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care poate fi atinsa de 324 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi posibil de realizat in doar 3.8 secunde.

Modelul care va fi expus in cadrul Tiriac Collection are doar 9.000 de kilometri la bord, fiind pastrat in conditii excelente pana in ziua de astazi. Dovada acestui fapt, modelul beneficiaza inca de vopseaua originala cu care a iesit din uzina de la Maranello. De asemenea, modelul mai este echipat cu o suspensie ajustabila, cu geamuri laterale cu deschidere manuala si cu scaune sport cu centuri de siguranta cu prindere in sase puncte.

Nou intratul model Ferrari F40 in colectia lui Ion Tiriac va putea fi admirat sambata aceasta pe parcursul a trei sesiuni desfasurate la orele 12.30, 15.30, respectiv 17.30. Nu este singurul model Ferrari pe care il veti putea admira, tot acolo gansindu-se si modele precum Ferrari LaFerrari, Ferrari 458 Speciale Aperta, Ferrari F12 Berlinetta, Ferrari Dino 308 GT4 si altele.

VIDEOCLIPUL ZILEI