Ferrari Aliante Barchetta: tot ce poate fi mai bun la o supermasina italiana!

Ferrari Aliante Barchetta

Nimeni nu poate nega faptul ca Ferrari construieste unele dintre cele mai atractive masini din lume dar, daca ne intrebati pe noi, nici un model Ferrari modern nu arata atat de bine ca acest Aliante Barchetta, vehicul gandit de Daniel Soriano.

In cazul in care sunteti cat de cat familiari cu concursul Ferrari World Design, veti recunoaste acest model, de vreme ce prima versiune dateaza inca din 2011.

Ei bine, Soriano a revenit, recent, la planseta si a recreat acest model Ferrari salbatic, iar rezultatul este cel pe care il vedeti atasat acestui articol.

Primul lucru care iese in evidenta la aceasta supermasina este exteriorul sau absolut senzational.

Pe partea frontala, ne intalnim cu o pereche de faruri triunghiulare, cu un splitter de culoare neagra si cu guri de aer complet noi. Partea din fata e foarte joass, iar aripile ies cumva in evidenta din caroserie.

Acestea nu doar ca arata minunat, dar soferul poate vedea foarte bine varful fiecarei roti, lucru care ii permite sa pozitioneze perfect masina in fiecare viraj.

In designul propus de Soriano mai remarcam si un parbriz dintr-o singura bucata, cu o forma extrem de agresiva. In cabina, volanul este unul de inspiratie retro, dar exista si cateva butoane clasice. Nu lipsesc scaunele sport si nici schimbatorul cutiei de viteze manuale in sase trepte.

Mai mult, partea din spate a senzationalului Aliante Barchetta se remarca prin cele doua stopuri rotunde, cele doua iesiri ale sistemului de esapament, dar si prin intermediul unui difuzor extrem de bine conturat.

Daca ar trebui sa alegem partea noastra favorita de design, ar trebui sa fie capacul de sticla al motorului. In timp ce aceste capace sunt, pe supermasinile cu motor central, in mod normal plate sau urmeaza linia acoperisului, cel de pe Aliante seamana mai mult cu un mic baldachin.

Si pentru ca am vorbit despre motor, e vorba despre un propulsor in linie in 12 cilindri, cu pistoane independente.

Nu puteam incheia altfel decat cu o dorinta ascunsa personala: nu v-ar placea daca acest nou design ar deveni un model de serie (chiar si limitata)?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter