Ferrari prezinta noul 812 GTS, versiunea cabrio a lui 812 Superfast

Dupa lansarea versiunii F8 Spider, oficialii Ferrari au dezvaluit la inceputul acestei saptamani si primele fotografii si detalii cu privire la 812 GTS, versiunea cabrio a modelului 812 Superfast.

Inceputul toamnei este unul de-a dreptul spectaculos pentru cei de la Ferrari, oficialii constructorului cu sediul la Maranello pregatind o intreaga serie de surprize pentru fanii sai. Nu au trecut decat cateva ore de la lansarea lui F8 Spider, versiunea cu plafon coborat a lui F8 Tributo, iar cei de la Ferrari publica imagini si informatii cu cel de-al doilea model pregatit pentru editia din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

Mai exact, este vorba despre 812 GTS, versiunea cabrio a modelului 812 Superfast. Lansarea acestei versiuni vine la exact 50 de ani de la prezentarea primului Ferrari cu plafon retractabil echipat cu motor V12, si anume Ferrari 365 GTS4 Daytona Spider.

Asa cum probabil ca va aduceti aminte, Ferrari 812 Superfast ne-a fost prezentat in premiera in urma cu mai bine de doi ani, la inceputul anului 2017. Acum vedem pentru prima data si acest 812 GTS, adica versiunea cabrio a modelului prezentat in urma cu doi ani.

Din punct de vedere tehnic, putem observa ca versiunea cabrio 812 GTS preia unitatea de motorizare aspirata V12 cu capacitate de 6.5 litri pe care o stiam, aceasta fiind capabila sa dezvolte nu mai putin de 800 de cai putere si un cuplu maxim de 718 Nm.

Tot din punct de vedere tehnic, mai aflam ca cei de la Ferrari au apelat la o serie de modificari aerodinamice pentru a mentine performantele lui 812 GTS la nivelul celor cu care se poate lauda 812 Superfast.

Din punct de vedere al cifrelor de performanta, cei de la Ferrari nu vor sa ne dea foarte multe informatii exacte, insa avem cateva precizari importante pe aceasta tema din partea lor.

Spre exemplu, aflam ca noile modele 812 GTS vor fi capabile sa accelereze de la 0 la 100 km/h in mai putin de 3 secunde, ceea ce nu este deloc rau, bineinteles! Daca va reamintiti, versiunea 812 Superfast reuseste acelasi sprint de la 0 la 100 km/h intr-un timp de 2.9 secunde.

Oficialii Ferrari ne mai anunta si ca plafonul retractabil cu care sunt dotate aceste modele 812 GTS poate fi coborat complet in numai 14 secunde, operatiunea putand avea loc chiar si in mers, la viteze de pana la 45 km/h. De asemenea, mai suntem informati ca atunci cand plafonul este coborat, exista si un ecran retractabil electric care are rolul de a opri vantul.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter