Ferrari 612 Scaglietti Shooting Brake: o frumusete fara varsta!

Ferrari 612 Scaglietti Shooting Brake: o frumusete fara varsta!

A fost nevoie de peste 10 ani, dar versiunea moderna Vandenbrink a unui Ferrari Shooting Brake este, in sfarsit, pe piata. Constructorul din Olanda nu este, poate, unul foarte cunoscut, dar asta se va schimba cu acest model Ferrari.

Sa facem, deci, cunostinta cu Vandenbrink Shooting Brake si, desi numele nu ni se pare deloc impresionant, masina, trebuie sa recunoastem, este o adevarata opera de arta.

Daca aveti oarece experienta cu masinile Ferrari, veti recunoaste in aceasta masina un 612 Scaglietti, unul care, indraznim sa o spunem, arata mult mai bine in aceasta versiune.

Am vazut primele imagini ale proiectului in 2009 dar, asa cum ne asteptam, n-a fost deloc o operatiune usoara adaugarea unei parti spate mai mari la o supermasina Ferrari. Vandenbrink nu a intrat in detalii, dar imaginile ne-au convins: un model clasic Shooting Brake cu acoperis specific, care se incadreaza in formele actuale ale unor masini in patru usi ca Porsche Panamera Sport Turismo.

Mai mult, ce parere aveti despre cele doua ferestre amplasate pe acoperis pentru pasagerii din spate? Noua ni se pare o idee cel putin interesanta.

Si pentru ca am vorbit despre pasageri, aranjamentul 2+2 de pe Scaglietti a reprezentat un bun punct de plecare pentru spatiul suplimentar de la interior. E adevarat ca oficialii de la Vandenbrink nu specifica cu exactitate care este spatiul pe noua versiune, dar zona pentru bagaje pare generoasa, mai ales daca luam in calcul forma unui 612.

Si spatiul interior pentru cap este mai bun pentru pasagerii din spate ba, mai mult, exista loc, in cabina, pentru o pereche de skiuri.

Sa nu uitam, de asemenea, nici de motorul V12 de pe 612, un propulsor de 5,7 litri care produce 540 de cai putere si este amplasat pe partea din spate a masinii. Greutatea suplimentara poate duce masina, cu ajutorul unui set de pneuri de iarna, in zone in care nu ne-am putea imagina.

Din pacate, nu credem ca modelul Vandenbrink Shooting Brake are un viitor, de vreme ce aceasta este singura unitate existenta, iar contructorul nu va produce altele decat la comanda.

Cat despre pret, vorbim despre un model Ferrari modificat pe comanda de un tuner care se dovedeste a fi unul interesant, asa ca ne asteptam ca acesta sa fie unul pe masura.

VIDEOCLIPUL ZILEI