Fericirea, cautata la bursa

Nexteer Automotive, compania care se ocupa de sistemele de directie pentru General Motors si Delphi, planuieste sa isi vanda o parte din actiuni, spun sursele celor de la Bloomberg. Firma, aflata in Saginaw, Michigan, vrea sa obtina cel putin 400 de milioane de dolari, mai spun aceleasi surse, si ar putea iesi pe bursa din Hong Kong chiar din aceasta luna.

Zvonuri despre o vanzarea publica a actiunilor au circulat pe piata inca din martie, dar atunci se spunea ca firma cauta o recapitalizare de 500 de milioane de dolari. Initial, Nexteer a facut parte din divizia Delphi a GM, dar, in cele din urma, s-a intors la GM, dupa falimentul Delphi.

In 2010, GM a vandut-o celor de la Pacific Century Motors, o companie care are in spate autoritatile municipale din Beijing. Acum, Aviation Industry Corp. of China., cea mai mare companie din domeniul aeronautic, detine 51% din Nexteer, prin intermediul AVIC, potrivit site-ului companiei chineze. Un purtator de cuvant a negat insa planurile de recapitalizare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter