Bolidul electric Faraday Future FF 91 este pregatit sa impresioneze cu cei 1050 cp

Bolidul electric Faraday Future FF 91 este pregatit sa impresioneze cu cei 1050 cp

Targul de Tehnologie CES 2017, desfasurat in aceste zile la Las Vegas, ne-a adus surpriza numita Faraday Future FF 91 – un nou model elctric, dar care promite performante de invidiat chiar si in comparatie cu cei mai cunoscuti bolizi de lux ai momentului. Faraday Future este un start – up american, dar care primeste finantare de la chinezi, si care incearca sa se lupte de la egal la egal cu cei de la Tesla.

Trebuie sa va spunem de la bun inceput ca Faraday Future FF 91 arata foarte bine pe hartie pana in acest moment. Modelul de serie va fi produs abia incepand cu anul 2018, insa se pare ca ceea ce ne-a fost prezentat acum in Las Vegas este foarte aproape de versiunea pe care o vom putea cumpara.

Chiar daca modelul de serie va ajunge pe sosele abia incepand cu anul viitor, cei mai nerebdatori dintre cei care au pus ochii pe acest model il pot comanda inca de acum pentru o taxa de rezervare de 5.000 de dolari. Pentru a spori numarul comenzilor, cei de la Faraday Future au anuntat si ca primele 300 de exemplare vor fi personalizate, fiind incluse intr-o editie limitata numita „Alliance Edition”.

Inca de la prima privire pe care o aruncam asupra modelului prezentat in aceste zile la CES 2017 ne putem da seama ca viitorul FF 91 va rivaliza direct cu Tesla Model X. La nivel de motorizare, crossover-ul electric dezvoltat de Faraday Future vine echipat cu patru propulsoare electrice, capabile sa livreze impreuna nu mai putin de 1.050 de cai putere si un cuplu maxim de 1.800 Nm.

Trebuie sa recunoastem ca puterea este una impresionanta pentru un model electric, iar cifrele tehnice confirma reactiile extrem de pozitive din ultimele zile. Ca sa va faceti o idee mai buna asupra a ceea ce vorbim, va spunem ca producatorul anunta o acceleratie de la 0 la 96 km/h posibil de realizat in doar 2.39 secunde.

In ceea ce priveste autonomia lui FF 91, producatorii anunta ca modelul este echipat cu o baterie de 130 kWh dezvoltata de LG Chem. Aceasta ar fi capabila sa ofere o autonomie de 700 de kilometri, in timp ce incarcarea ei pana la jumatate se poate realiza in patru ore si jumatate.

Nu in ultimul rand, Faraday Future va beneficia si de functii autonome, modelul fiind echipat cu 13 radare, 10 camere video, 12 senzori si un sistem Lidar. De asemenea, FF 91 se va putea parca singur.

VIDEOCLIPUL ZILEI