Fara colaborarea cu BMW, Toyota Supra ar fi costat peste 100.000 de dolari!

2019 Toyota Supra

Poate ca nu putem inca achizitiona un model Toyota Supra, dar masina a starnit interesul entuziastilor marcii, care nu sunt deloc siguri daca relatia foarte apropiata cu noul BMW Z4 nu va compromite vehiculul.

Parca pentru a-i contrazice, inginerul-sef de la Supra, Tetsuya Tada, a declarat ca modelul nu ar fi putut fi achizitionat la un pret de 100.000 de dolari fara parteneriatul cu BMW.

"O masina atat de scumpa ar fi total impotriva a tot ceea ce inseamna masinile sport Toyota", a declarat Tada. "Acesta e si motivul pentru care nu vom folosi materiale exotice, printre care se afla si fibra de carbon", a continuat oficialul japonez.

Toyota a impartit aproape totul, inca de la inceput, cu BMW, de la platforma comuna a modelelor Supra si Z4, dar a luat-o pe alta cale atunci cand a fost vorba despre design. Mai mult, inginerii de la Toyota au adus cateva modificari si la suspensie si la directie.

"Nu a fost neaparat vorba despre scaderea costurilor", a mai spus Tada, referindu-se la impartirea informatiilor cu cei de la BMW. "Pana la urma, era absolut necesar ca Supra sa fie echipat cu un motor in linie in sase pistoane, iar BMW avea deja asa ceva", a completat acelasi oficial.

Dezvoltarea propriului propulsor in sase pistoane nu s-a dovedit o solutie fezabila, deoarece Toyota si-a orientat majoritatea investitiilor catre viitor si electrificare. In plus, tot acest proces ar fi intarziat si mai mult lansarea modelului Supra.

Tada a declarat ca zgomotul acestui motor este unul dintre aspectele sale preferate la noua versiune Supra. "Si nu ma refer doar la momentele in care cel aflat la volan apasa pedala de acceleratie, ci si la cele in mare motorul merge la relanti", a mai spus Tetsuya Tada.

Marele public va putea experimenta noul Supra atunci cand va fi scos oficial la vanzare in aceasta vara. Preturile incep de la 50.920 de dolari pentru versiunea de baza, in timp ce varianta premium urca pana la 53.990 de dolari.

In momentul lansarii, printre optiuni se va numara pachetul Driver Assist (1.195 de dolari), dar si sistemul de navigatie si cel audio JBL de pe versiunea de baza (2.460 de dolari).

Mai mult, pana la finalul primului an pe piata, producatorul japonez va avea si opt optiuni noi de culoare, printre care alb Absolute Zero, negru Nocturnal, rosu Renaissance, argintiu Tungsten, gri Turbulence sau albastru Downshift, in plus pe langa gri mat Phantom sau galben Nitro Yellow, toate la un pret inca necunoscut.

Cum vi se pare povestea pana acum?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter