Eric Clapton scoate la licitatie un model Ferrari F40

Ferrari F40 Eric Clapton

Vorbim astazi despre un posibil viitor record in ceea ce priveste pretul de cumparare al unui model Ferrari F40. Pe langa faptul ca avem in fata cel mai bun supercar produs vreodata la Maranello, modelul in cauza ii apartine celebrului artist Eric Clapton. Cel mai probabil, pana la aceasta ora, multi dintre colectionarii auto din toate colturile lumii au intrat deja in alerta si se pregatesc sa liciteze pentru unul dintre cele mai importante modele ale „Calutului Cabrat”.

Ferrari F40 este unul dintre cele mai cunoscute modele ale producatorului italian, fiind cosiderat totodata si ultimul model a carui semnatura ii apartine lui Enzo Ferrari. Lansat pe piata in 1987, Ferrari F40 a marcat aniversarea de 40 de ani de existenta a construtorului de la Maranello. F40 a impresionat inca de la bun inceput prin aspectul sau si, in principal, prin performantele sale. Avem in fata o fisa tehnica care este impresionanta chiar si pentru ziua de astazi, d-apai pentru un automobil dezvoltat in urma cu 30 de ani.

Supercarul F40 este echipat cu o unitate de motorizare V8 tw in turbo, cu o capacitate de 3.0 litri, montata longitudinal in spatele celor doua scaune. Propulsorul este capabil sa dezvolte nu mai putin de 478 de cai putere. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze manuala cu cinci trepte si cu ambreiaj cu dublu disc si cu autoblocant ZF LSD.

Cu o asemenea echipare, Ferrari F40 a devenit unul dintre cele mai legendare supercaruri care au iesit pe portile uzinei Ferrari din Maranello. Dezvoltat intre anii 1987 si 1992, Ferrari F40 a devenit la acea vreme cel mai puternic, cel mai rapid si cel mai scump model produs vreodata de constructorul italian.

Asa cum va spuneam si in primele randuri, performantele inregistrate de Ferrari F40 sunt impresionante chiar si pentru vremurile actuale. Astfel, vorbim despre o viteza maxima care poate fi inregistrata de 324 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 3.8 secunde. Pentru atingerea pragului de 200 km/h, F40 are nevoie de doar 11 secunde.

Exemplarul detinut in acest moment de Eric Clapton a inregistrat la bord mai putin de 11.000 de kilometri. Cunoscutul artist detine supercarul inca din 2003, in 2008 acesta fiind supus unei serii de revizii importante. Licitatia este organizata de o agentie britanica, pretul de pornire stabilit fiind de aproape 1.075.000 euro. Avand in vedere ca recordul de 1.2 milioane de euro din acest moment platiti pentru achizitia unui model F40 a fost inregistrat in 2015, noi credem ca exemplarul lui Eric Clapton va stabili un nou record.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter