Duster si Sandero, in Top 10 cele mai cautate modele in luna decembrie 2019 pe plan european

Inmatricularile Dacia din ultima luna a anului trecut au explodat la nivel european, acestea crescand cu pana la 30 de procente si confirmand totodata anul 2019 extrem de bun pe care l-a avut producatorul roman.

Dacia Duster

Conform cifrelor inregistrate in ultima luna a lui 2019, inmatricularile de masini noi pe plan european au crescut cu nu mai putin de 21 de procente, datele din aceasta luna decembrie salvand chiar imaginea anului 2019 la nivel general.

Totodata, luna decembrie a adus din nou in prim plan popularitatea din ce in ce mai mare pe care o au SUV-urile in Europa, cota de piata a acestora ajungand la un nou nivel record. Asadar, sa nu ne mai miram atunci cand observam atentia pe care o poarta producatorii auto acestui segment in ultimii ani!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Dacia se poate lauda cu o luna decembrie extrem de buna, care a incununat asa cum se cuvine un an perfect. Inmatricularile Dacia din ultima luna a anului au crescut cu nu mai putin de 30 de procente, ajungand la un numar de 51.597 de unitati noi inregistrate.

In aceste conditii, producatorul auto de la Mioveni a ajuns sa fie al 8-lea cel mai cautat brand de pe piata auto la nivel european, ceea ce nu este deloc putin lucru avand in vedere rivalitatea atat de mare de pe aceasta piata.

Mai mult decat atat, si alte cifre obtinute in luna decembrie fac cinste producatorului roman de la Mioveni! Cu aproape 21.000 de unitati vandute si o crestere in valoare de nu mai putin de 59%, SUV-ul Dacia Duster a fost al 5-lea cel mai cautat model de catre clientii europeni in luna decembrie a lui 2019.

Duster nu a fost singurul model al celor de la Dacia care a intrat in Top 10, Sandero reusind sa se claseze pe pozitia a 9-a in acest top al celor mai cautate modele de pe piata auto europeana in luna decembrie, putin peste 19.000 de unitati fiind inmatriculate, in crestere cu 19%.

Volkswagen Golf a fost cel mai cautat model de pe piata auto europeana in luna decembrie, acesta fiind urmat pe podium de Renault Clio si Tesla Model 3. Lupta pentru ultima treapta a podiumului a fost acerba, Ford Kuga ramanand cu mai putin de 100 de unitati in urma lui Model 3, dupa o crestere remarcabila cu 157% a inmatricularilor.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter