Dubla aniversare in gama Opel: 50 de ani de la lansarea modelelor Ascona si Manta

Anul 2020 se dovedeste a fi unul special pentru Opel, producatorul german sarbatorind o dubla aniversare, si anume implinirea a 50 de ani de la lansarea modelelor Manta si Ascona.

Dubla aniversare in gama Opel: 50 de ani de la lansarea modelelor Ascona si Manta

Modelele Manta si Ascona ale germanilor de la Opel implinesc in acest an nu mai putin de 50 de ani de la lansarea oficiala, acestea facandu-si debutul pe piata chiar in anul 1970.

Pentru a sarbatori asa cum se cuvine acest moment special, cei de la Opel au pregatit pentru acest an o serie de evenimente speciale care sa marcheze acest eveniment. Haideti sa aflam impreuna care sunt surprizele la care s-au gandit cei de la Opel pentru aceasta aniversare a unei jumatati de veac de existenta a doua modele de renume din gama lor!

Primul eveniment care va marca aceasta aniversare va fi Bodensee Klassik, care se va desfasura in perioada 7 - 9 mai. In cadrul acestui eveniment vor fi expuse sase exemplare Manta si Ascona pregatite de cei de la Opel pentru aceasta ocazie! Conform informatiilor, acestea vor putea fi urmarite pe probele speciale pregatite de organizatorii raliului de regularitate din Muntii Alpi.

Apoi, la mijlocul verii, in data de 28 iunie, germanii de la Opel au pregatit Klassikertreffen, eveniment care este organizat in localitatea Russeslheim. Nu mai putin de 100 de exemplare Ascona si Manta A vor fi inscrise in cadrul acestui eveniment, cei de la Opel asteptand peste 30.000 de vizitatori care sa admire pe viu aceste modele emblematice pentru constructorul german!

Avem un eveniment special, de asemenea, si in aceasta toamna, intre 25 si 27 septembrie! In aceasta perioada, oficialii producatorului german, impreuna cu colectionarul Manfred Henning, vor fi prezenti chiar in Timmendorfer Strand, adica in localitatea unde in urma cu 50 de ani erau prezentat oficial modelul Manta. Cei care vor spune prezent la acest eveniment vor avea sansa de a admira pe viu mai multe exemplare ale modelului Manta A.

Asa cum probabil ca unii dintre voi va amintiti, modelele Opel Ascona si Manta se adresau publicului larg, fiind doua modele de succes ale acelor vremuri! Spre exemplu, in primii cinci ani de la lansare, germanii de la Opel construisera peste 690.000 de unitati Ascona A, in timp ce tot pana in 1975 fusesera dezvoltate aproape 500.000 de unitati Manta A.

Ascona are o poveste si mai interesanta, acesta facandu-se remarcat in 1975 in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, atunci cand s-a impus in cadrul etapei de la Acropole.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter