Segmentul SUV-urilor se imbogateste cu un nou model: DS7

Segmentul SUV-urilor se imbogateste cu un nou model: DS7

Succesul de care s-au bucurat marea majoritate a modelelor din segmentul SUV-urilor este cunoscut deja la acest moment de mare parte a pasionatilor auto. Acest succes ii face pe mai toti producatorii sa isi incerce norocul cu tot felul de modele care mai de care mai inovatoare in incercarea de a rupe gura targului in acest segment.

Asa sta treaba si cu francezii de la DS, o marca care a pornit la drum ca sub-brand al celor de la Citroen, dar care intre timp a devenit o marca de sine statatoare a Grupului PSA.

Drumul celor de la DS a inceput undeva in anul 2009, atunci cand francezii au lansat pe piata primul model DS3. Au urmat la rand DS4, respectiv DS5, dupa care mai multe facelifturi ale acelorasi modele. Ajungem in ziua de astazi si aflam ca francezii isi doresc sa lanseze un nou model – DS7. Si vorbim despre un model care sa faca parte din mult cautatul segment al SUV-urilor.

Chiar si cu o piata extrem de saturata ca aceasta a SUV-urilor, cei de la DS sunt de parere ca mai este loc pentru inca un model. Nu stim daca francezii isi propun chiar sa rivalizeze cu modelele celor de la Volvo, insa DS7 va rivaliza mai mult ca sigur cu modele importante precum Mercedes-Benz GLC, Audi Q5 sau BMW X3.

Prima imagine a SUV-ului DS7 a aparut zilele acestea pe un blog francez de specialitate, publicatie dedicata in special marcilor din Grupul PSA. Chiar daca nu ne putem da seama de prea multe detalii privind doar o singura fotografie, putem spune ca aspectul lui DS7 pastreaza linia de design specifica brandului francez. Mai mult decat atat, zona blocurilor optice frontale o putem asemana cu cea regasita pe modelele noii generatii Audi Q5.

Este de laudat curajul celor de la DS de a porni la drum intr-un segment atat de competitiv ca cel al SUV-urilor. Chiar daca vorbim despre un segment foarte cautat in ultimii ani, nu inseamna ca orice model lansat va fi un succes care sa aduca venituri importante producatorului. Pe langa asta, francezii de la DS vor avea de infruntat unele dintre cele mai renumite modele ale producatorilor europeni, modele cu o mare priza la public.

In incheiere va spunem si ca DS7 nu este singurul model pe care francezii il au in plan pentru perioada urmatoare. Acestia isi doresc sa dezvolte si un alt model din gama SUV-urilor compacte de dimensiuni mai mici, care sa rivalizeze cu modele precum Audi Q3 sau BMW X1.

Tags:
VIDEOCLIPUL ZILEI