Donald Trump vrea o relaxare a normelor de poluare pentru SUA! De ce ia aceasta decizie?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 15 August 2018

In Statele Unite, poluarea da batai de cap. La fel ca in celelalte tari, doar ca acolo mai exista si Donald Trump care da batai de cap. Totusi, Donald Trump anunta o oarecare relaxare a normelor de poluare din Statele Unite ale Americii.

In SUA exista un regulament la ora actuala care a fost, insa, actualizat, ultima oara, in anul 2012. Acesta prevede o reducere treptata a consumului pentru automobile, pana in anul 2025. Asta inseamna ca in anul 2012, un automobil trebuia sa aiba un consum mediu oficial de 4.32 de litri la suta de kilometri.

Trump vine in 2018 cu o propunere care modifica regulamentul din 2012, astfel ca acesta isi doreste ca reducerea consumului sa atinga plafonul anului 2020: 5.38 de litri la suta de kilometri. Si Agentia de Protectie a Mediului din Statele Unite ale Americii spune ca relaxarea normelor de poluare va imbunatati siguranta auto.

De partea cealalta se afla si declaratia autoritatilor care spun ca preturile masinilor noi cresc din ce in ce mai mult, astfel ca oamenii nu-si permit o masina noua care sa consume mai putin si sa polueze mai putin, prin urmare oamenii prefera masini mai vechi, care consuma mult, polueaza mai mult si sunt si nesigure. Un lucru care se practica, de altfel, si in Romania.

Relaxarea normelor de poluare nu face decat ca preturile masinilor noi sa scada, vanzarile vor creste automat pentru ca va exista putere de cumparare, iar oamenii vor fi capabili sa-si cumpere automobile mai noi si mai sigure. Relaxarea normelor de poluare, au calculat autoritatile, va insemna si prevenire a 12.700 de morti din cauza accidentelor rutiere, in urmatorii 10 ani.

Asadar, in SUA se discuta in acest moment niste norme de poluare mai relaxate, mai blande, astfel incat oamenii sa-si permita automobile noi si sigure, tocmai pentru a impiedica numarul de accidente rutiere sa creasca si mai mult decat a crescut deja.

Chiar daca exista pe piata automobile noi pline de sisteme de siguranta ca nici nu mai trebuie sa stii sa conduci foarte bine, soferii opteaza pentru masini second-hand mai vechi pentru ca sunt singurele pe care si le permit… chiar daca stiu ca siguranta nu le este punctul forte, iar poluarea este la ea acasa in aceste automobile.

Ramane de vazut daca Donald Trump reuseste sa impuna aceste reguli noi si daca oamenii vor intelege ceea ce se intampla. Sa speram ca va creste vanzarea de automobile noi si va scadea numarul de accidente rutiere.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: sua, legislatie, emisii
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Dupa succesul repurtat cu modelul EcoSport, Ford se pregateste să lanseze in producție la Craiova un nou SUV. Potrivit colegilor nostri de la Automotive News, noul model se va...
de - 18 Ianuarie 2019
Britanicii de la Lotus traverseaza o perioada extrem de buna, cifrele inregistrate in anul 2018 stand dovada in acest sens. Poate ca nu sunt multi cei care s-au gandit in...
de - 18 Ianuarie 2019
Inceputul noului an a insemnat pentru cei de la Ford si un moment perfect pentru a isi reconsidera strategia pe termen scurt la nivel european. In acest sens, Ford Europa...
de - 18 Ianuarie 2019
Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare