Dodge Journey se muta din Mexic

Grupul Chrysler vrea sa produca noua generatie a modelului Dodge Journey in Detroit, nu in Mexic, ca pana acum. Fabrica va fi aceeasi in care este construit si modelul 200 sedan, spun specialistii americani.

Purtatorul de cuvant al Chrysler a refuzat sa comenteze informatia. Ambele masini vor fi construite pe baza aceleasi platforme, CUSW, care este folosita si la modelul Dart, dar si la viitorul Jeep Cherokee.

Modelul 200 va iesi pe piata cel tarziu in luna ianuarie a lui 2014, iar Journey, pana cel tarziu in 2016. In acest timp, la uzina Toledo, se fac ultimele pregatiri, unde, de luna viitoare, intra pe linia de productie noul Cherokee.

Journey era asamblat in Toluca, Mexic, si din motive economice, ca sa fie usurat exportul catre Europa si America de Sud. De altfel, in Europa, modelul este vandut sub numele de Fiat Freemont.

Producerea masinii in Statele Unite va duce insa la cresterea preturilor, din cauza sistemului diferit de taxe, in timp ce, pentru companie, reprezinta o reducere a costurilor. Asta pentru ca uzinele vor fi foarte apropiate una de alta. Fabrica din Toluca este cea care produce versiunea americana a modelului Fiat 500.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter