Directorul GM, Dan Akerson, ar putea sa se retraga in 2014

Directorul General Motors Co, Dan Akerson, in varsta de 65 de ani, ar putea sa se retraga chiar anul viitor desi, potrivit unor surse din interior, pana acum Consiliul Director nu a primit nicio notificare oficiala cu privire la planurile sale si nici nu a fost demarata cautarea unui inlocuitor.

“Consiliul directoral GM nu se grabeste sa-l vada plecand pe Akerson si inca nu a luat in calcul apelarea la serviciile unei firme specializate de recrutare pentru a evalua potentialul viitorilor candidati”, declara una dintre surse.

Speculatiile privind plecarea lui Akerson au starnit controverse in aprilie, cand cei de la General Motors au dezvaluit schimbarea planului financiar de compensatii.

Directorului general, nu i-a fost acordata nicio compensatie anul trecut, caci acestea trebuie primite "žin semn de recunostinta inante de incheierea celor 3 ani a perioadei de intrare in drepturi" care va fi abia in 2015.

Investitorii si-au indreptat atentia catre 4 directori executivi ai GM, ca principali succesori ai lui Akerson, avandu-l in frunte pe Mark Reuss, seful de operatiuni al directivei nord-americane. Cu toate acestea, Consiliul Executiv va lansa o campanie oficiala de recrutare, odata ce actualul director isi va anunta oficial decizia.

"žPresupun ca la un moment dat, acesta (Akerson) va decide ca a realizat tot ceea ce isi propusese sa faca si se va retrage din companie, dar nimeni nu are o data exacta pentru asta", declara aceeasi sursa din interior, care nu a vrut sa-si dezvaluie identitatea.

Reprezentantii General Motors, sustin ca au asigurate planuri de succesiune, dar au refuzat sa dea mai multe detalii. "žSuntem increzatori in planurile noastre de succesiune, implementate in special pentru toti angajatii cheie ai companiei," a spus Directorul de Comunicare, Selim Bingol.

Akerson a fost numit director, la scurta vreme dupa ce GM a reintrat pe piata in noiembrie 2010, urmand unei perioade in care Guvernul a investit 49,5 miliarde de dolari in salvarea companiei si o perioada de reorganizare dupa faliment.

In vreme ce el planuieste finalizarea restructurarilor din cadrul General Motors, perioada retragerii sale este frecvent luata in calcul de catre investitori.

Conducerea Peugeot, partener General Motors, crede ca Akerson va inmana fraiele companiei anul viitor si cu siguranta nu va mai astepta 2015, potrivit unor surse din interiorul grupului francez.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter