Directorii Saab, cercetati pentru infractiuni fiscale

"Fostul presedinte Saab, Victor Muller, va fi chemat sa raspunda la cateva intrebari legate de o ancheta suedeza in care sunt presupuse infractiuni fiscale ale producatorului de masini", a declarat Economic Crime Authority.

Muller, CEO al grupului Spyker (masini sport), care a cumparat Saab de la General Motors in 2010, nu este suspectat de activitati ilicite. “Procurorul Gothenburg a confirmat ca domnul Muller nu este un suspect, iar acesta poate fi invitat pentru un interviu dupa ce va trece vara, eventual in luna octombrie”, au declarat reprezentantii Spyker.

Procurorii cauta in acuzatii daca directorii de la Saab- companie care s-a prabusit in 2011- au obstructionat controalele fiscale in perioada 2010-2011. Perioada examinata a fost una dificila pentru companie din cauza problemelor financiare care au dus-o la colaps.

Katinka Wall, purtator de cuvant al Swedish Economic Crime Authority, a confirmat ca Muller este cercetat ca facand parte din ancheta, dar nefiind considerat suspect. Ea a refuzat sa dea mai multe detalii.

Ziarul suedez Svenska Dagbladet a anuntat saptamana trecuta ca autoritatile fiscale au vrut sa-l chestioneze pe Muller. Procurorii suedezi si-au inceput ancheta tot saptamana trecuta, iar primii chestionati au fost Jan-Ake Jonsson (CEO Saab), Karl-Gustav Lindstroem (fostul director financiar) si Kristina Geers (fost consilier general).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter