Designerii Kia isi dezvaluie sursele de inspiratie pentru noul XCeed

Kia XCeed este ultimul model care s-a alaturat familiei Ceed, alaturi de hatchback-ul in cinci usi, modelul Sportwagon si shooting brake-ul sportiv ProCeed.

2019 Kia XCeed Design

Kia Motors a dezvaluit acum istoria dezvoltarii noului crossover prin intermediul unui scurt videoclip in care membrii echipei europene de design vorbesc despre modul in care a aparut pentru prima data noul model.

Tot cei de la Kia ne mai informeaza ca povestea completa a evolutiei celei de a treia generatii a modelului Ceed va fi dezvaluita intr-o brosura care va fi oferita in editie limitata. Brosura va fi lansata in cursul acestui an si va include modul in care s-au nascut noile modele Kia XCeed si ProCeed.

Ceea ce este cu adevarat interesant este ca cei de la Kia recunosc ca nici nu s-au gandit intr-o prima faza la dezvoltarea unui crossover. Gregory Guillaume, vice-presedinte in cadrul diviziei de design al Kia Motors Europe, a supervizat designul noii familii Ceed, un proces in care a fost luata in considerare o serie intreaga de optiuni pentru inlocuirea modelului hatcback anterior in trei usi.

Guillaume recunoaste acest lucru spunand ca “in timpul proiectarii viitorului ProCeed s-a realizat faptul ca ar putea exista al patrulea tip de caroserie in gama Ceed”.

Noul Kia XCeed ne propune un design stilat, expresiv si modern, reprezentand o alternativa sportiva pentru SUV-urile clasice. Facand o comparatie cu rivalii sai din segment, noul XCeed beneficiaza de un aspect mai atletic, oferind totodata si ceva diferit fata de celelalte modele din gama Ceed.

Acest lucru este remarcat si de Laurent Boulay, manager general pentru design exterior in cadrul Kia Motors Europe, care sustine ca XCeed “are o postura total diferita fata de fratii sai”.

De asemenea, Boulay mai spune ca odata cu noua familie Ceed, cei de la Kia au reusit sa creeze patru automobile diferite “care acopera fiecare un anumit tip de nevoi”. XCeed este descris perfect de Boulay atunci cand spune despre el ca este un model perfect pentru cei care nu isi doresc un SUV impunator, de dimensiuni mari.

Barbara Scheffler, director de design pentru culori si echipare in cadrul Kia Motors Europe, a mai declarat ca in viziunea ei, important este ca producatorul pe care il reprezinta “sa ofere ceea ce alti producatori nu indraznesc sa ofere”.

Astfel, chiar daca alte marci sunt considerate a fi ceva mai conservative, cei de la Kia nu vor da inapoi din a propune pietei un model ceva mai diferit, care iese din tipare.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
TOP 5 CELE MAI FIABILE MASINI JAPONEZE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Kia

Newsletter