Declinul diesel in Romania. Vanzarile au scazut dramatic fata de anul trecut

Un raport al Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania arata ca vanzarile de masini diesel au scazut dramatic in acest an.

Potrivit unui raport realizat de ACAROM, in primele noua luni ale anului, masinile diesel au pierdut teren important in fata celor pe benzina, a hibridelor si a electricelor. Astfel, vanzarile de masini noi propulsate pe motorina au scazut cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la un numar de aproape 33.000 de unitati.

Piata romaneasca este in continuare dominata de masinile pe benzina, care au inregistrat o crestere a vanzarilor de aproape 50% fata de primele noua luni ale anului trecut. Astfel, in tara noastra au fost inmatriculate aproape 83.500 de masini noi pe benzina.

De asemenea, o crestere importanta au inregistrat si masinile cu propulsie alternativa. La general, incluzand atat hibridele cat si electricele, s-a inregistrat o crestere de 89% fata de anul trecut, atingand 7.660 de unitati. Segmentat, electricele au inregistrat o crestere de 113% (1.000 de unitati vandute), iar hibridele au inregistrat o crestere de 75% (5.320 de unitati vandute).

Declinul masinilor diesel a fost vizibil si la nivel european, vanzarile scazand cu aproape 17 procente, totalizant 3.607,037 unitati vandute.

La nivel european, masinile pe benzina au inregistrat o crestere a vanzarilor de 3.4%, ajungand la aproape 7 milioane de unitati vandute, in timp ce vehiculele cu propulsie alternativa au avut o crestere de 35%. Dintre acestea, electricele au inregistrat o crestere de 102.5%, pana la aproape 200.000 de unitati vandute.

Cele mai multe vehicule electrice noi au fost inmatriculate in Norvegia (49.483 unitati), Germania (48.055 unitati), Olanda (34.321 unitati) si Franta (30.378 unitati).

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter