Iata de ce au crescut vanzarile la masinile electrice!

Vesti cat se poate de bune pentru producatorii de masini electrice care, in ultima vreme isi cam freaca mainile de bucurie. Vanzarile la modelele produse de ei au crescut. Si cand spun ca au crescut nu ma refer la un procent din ala minuscule…ci la unul rezonabil - 63%.

Vanzarea asta record care i-a luat prin surprindere chiar si pe producatori a avut loc in trimestrul al treilea si se datoreaza, in mare parte, cererii masive de astfel de modele venite din China.

Astfel, in doar cateva luni, din iulie pana in septembrie, s-au vandut peste 287.000 de masini electrice si hibride. Numarul asta este cu 63% mai mare fata de aceeasi perioada a lui 2016 si cu 26% mai mare decat cel inregistrat in al doilea semestru.

Citeste si: 2020 Tesla Roadster: singurul roadster electric din lume care atinge viteze impresionante!

Cele mai multe astfel de modele, adica peste jumatate din numarul total au ajuns in China. Disperarea asta pentru masini electrice a crescut dupa ce Guvernul de acolo a anuntat masuri impotriva poluarii.

China nu sta deloc bine la capitolul asta, mai ales in orasele mari, desi nici in cele mai mici aerul nu este tocmai curat. Nu este singurul motiv pentru care asiaticii au pus ochii pe modelele electrice. Ei vor sa dezvolte astfel de modele in China, modele care sa castige piata la nivel national sis a puna ceva probleme firmelor producatoare deja existente. Asa cum ne-am obisnuit.

In conditiile acestea, specialistii se asteapta ca vanzarile la nivel mondial ale masinilor electrice sa sara, pentru prima data, de 1 milion de modele. De altfel, piata asta a masinilor electrice merge din ce in ce mai bine dup ace infrastructura de incarcare a evoluat in ultima perioada.

Aceasta evolutie vine la pachet si cu o autonomie mai mare a modelelor. Faptul ca masinile electrice, extrem de prietenoase cu mediul prind asa de bine la public i-a determinat pe producatorii mai mari, cum sunt Jaguar Land Rover sau Volvo, sa anunte ca in urmatorii ani vor incerca si ei marea cu degetul… adica piata asta a modelelor electrice.

Cumva, daca vor sa supravietuiasca, producatorii sunt obligati sa vina si cu astfel de modele. Multe dintre tarile europene vor sa limiteze poluarea si au anuntat ca din 2040 vor interzice vanzarea de masini cu motoare pe combustie. Franta si Marea Britanie au anuntat deja masura asta si nu sunt singurele care au declarat razboi poluarii.

Dupa China, in topul marilor interesati de modele electrice, sunt europenii si americanii.

Te-ar mai putea interesa:

O batranica de 92 de ani conduce un Tesla Model X: iata cum reactioneaza!

Tesla Model X si Model S primesc un update de soft: functia de accelerare Chill 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter