Daimler se asteapta la pierderi de 1.6 miliarde de euro in al doilea trimestru din 2019

Daimler se asteapta la pierderi de 1.6 miliarde de euro in al doilea trimestru din 2019

Daimler a publicat recent rezultatele financiare inregistrate in cel de-al doilea trimestru al acestui an, acestea nefiind dintre cele mai bune. Astfel, cei din conducerea grupului au luat decizia de a isi avertiza investitorii cu privire la niste posibile pierderi. Si nu vorbim chiar despre orice pierderi, ci despre unele in valoare de nu mai putin de 1.6 miliarde de euro.

Asadar, se pare ca cei de la Daimler traverseaza la aceasta ora o perioada nu atat de buna! Ramane de vazut daca grupul german va reusi sa treaca peste toate aceste probleme si sa isi recupereze pierderile financiare in cel de-al treilea trimestru al anului!

Pierderile la care se asteapta acum cei din conducerea Daimler sunt cu atat mai drastice cu cat facem o comparatie si cu rezultatele financiare inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

La acea vreme, cei de la Daimler raportau un profit brut in valoare de 2.6 miliarde de euro. Insa, ceea ce este important este ca cei de la Daimler au identificat deja problemele care au dus la aceste pierderi considerabile in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Mai exact, cei din conducerea grupului german au acuzat ca pierderile de acum sunt provocate de problemele cu chemarile in service din ultima perioada.

Mai exact, cei de la Daimler se refera in primul rand la problema airbag-urilor Takata, problema care a dus in cele din urma la rechemarea in service a unui numar urias de modele pentru a fi efectuate verificari suplimentare. Mai mult decat atat, cei de la Daimler au fost pusi in situatia de a face provizioane menite sa acopere datoriile in valoare de un miliard de euro, ceea ce nu este deloc de neglijat atunci cand vorbim despre aceste pierderi inregistrate in cel de-al doilea trimestru al anului curent.

De asemenea, grupul german mai spune si ca alte 1.6 miliarde de euro au fost trecute ca provizioane pentru dificultatile cu care Daimler se confrunta in ultima perioada in mai multe regiuni ale lumii.

Mai exact, problema cea mai mare a celor de la Daimler este legata de emisiile diesel inregistrate de unele modele Mercedes, emisii care depasesc limita legala admisa. Astfel, in aceste conditii, cei de la Daimler se asteapta la o serie de decizii nefavorabile in instanta, drept pentru care s-au pregatit asa cum se cuvine! Asadar, este interesant de urmarit parcursul pe care il va inregistra grupul german in cel de-al treilea trimestru al anului!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter