Daimler, parteneriat cu Ford si Renault

Daimler si-a intarit legaturile cu Ford Motor Co.dupa ce a colaborat cu producatorul american de masini in timpul dezvoltarii unui motor pe benzina in trei cilindri. Daimler construieste noul propulsor impreuna cu Renault pentru a fi folosit in urmatorul model mini Twingo si in noul Smart ForTwo.

Ford foloseste motorul EcoBoost de 1.0 litri,cu injectie directa in trei cilindri la compactele Focus si C-Max, precum si la subcompactele Fiesta and B-Max. Motorul a castigat numeroase premii pentru performanta si emisiile reduse.

“Este un motor foarte interesant si impresionant”, a declarat directorul de dezvoltare al subsidiarei Mercedes-Benz, Roland Kemmler, cand a fost intrebat despre uzina Ford de catre cei de la Automotive News Europe. Kemmler a mai spus ca Ford a fost de acord sa ofere experienta sa legata de acest motor in schimbul unor informatii despre Motoarele cu amestec sarac Euro6. Un motor in patru cilindri este disponibil pentru noul sedan din clasa E.

Schimbul de informatii reprezinta cea mai recenta colaborare dintre producatorii germani, americani si francezi. Mai devereme, in acest an, Ford, Daimler si Renault au declarat ca vor colabora si la dezvoltarea celulei de combustibil ca sa intre pe piata de vehicule cu hidrogen, cel tarziu in 2017.

CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche, a spus ca deviza colaborarii va fi «  masini mai mici cu motoare mai mici ».La fel ca si ca pentru motorul in trei cilindri pentru Twingo/Smart, cele doua companii vor dezvolta si variante electrice ale modelelor lor mini. Renault va furniza motorul electric si Daimler, bateria. Ambele masini sunt asteptate la vanzare anul viitor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter