Daimler, BMW si Volkswagen, amendate cu 100 de milioane de euro pentru formarea unui cartel "al otelului"

Cei mai mari trei producatorii auto germani Daimler, BMW si Volkswagen, au primit o amenda de 100 milioane de euro din partea statului german.

O ancheta inceputa de autoritatile din Germania in urma cu mai bine de trei ani a scos la iveala ca Daimler, BMW si Volkswagen, cei mai mari trei producatori auto ai tarii, ar fi format un cartel a carui menire era sa destabilizeze piata otelului.

Mai exact, cele trei companii urmareau sa fixeze un pret minim pe piata otelului, care altfel este extrem de competitiva. In practica, cele trei companii au reusit sa mentina un nivel minim al preturilor timp de mai bine de un deceniu, intre 2004 si 2016.

Pentru aceste practici, cei trei producatori auto au fost amendati cu suma totala de 100 de milioane de euro. Potrivit presei fin Germania, cele trei companii au acceptat amenda si si-ar fi impartit deja costurile - Volkswagen ar urma sa plateasca cel mai multm, 48.7 milioane de euro, in timp ce BMW a acceptat sa plateasca 28 de milioane, iar Daimler, restul de 23.3 milioane de euro.

Decizia vine dupa ce, in luna iulie, sase companii producatoare de otel au fost amendate cu 205 milioane de euro, in acelasi scandal.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter