Dacia ar putea lansa un SUV hibrid

Saptamana a inceput cu o stire extrem de interesanta care ne anunta ca Dacia ar putea lansa in curand un SUV hibrid.

Dacia ar putea lansa un SUV hibrid

Asa cum este cunoscut deja, Uniunea Europeana a impus niste limite de emisii pentru producatorii auto la nivel de portofoliu, drept pentru care constructorii sunt mai mult sau mai putin fortati sa sa dezvolte modele cu un grad minim de emisii.

Astfel, scopul principal al celor de la Dacia ar fi acela de a evita amenzile destul de mari care au fost stabilite pentru nerespectarea tintelor de emisii. Asadar, se pare ca vom avea parte de cateva surprize importante din partea celor de la Dacia in perioada urmatoare!

Asa cum spuneam si mai devreme, oficialii Uniunii Europene au decis in 2018 viitoarele tinte de emisii de dioxid de carbon pentru 2020. In aceste conditii, toti producatorii auto sunt obligati sa aiba o medie a emisiilor de CO2 la nivel de portofoliu de 95 de grame pe kilometru.

Conform specialistilor, multi producatori auto se confrunta cu probleme serioase din acest punct de vedere, putini fiind cei care sunt in target cu emisiile la nivel de gama.

Nici cei de la Dacia nu stau atat de bine la acest capitol, drept pentru care s-ar putea merge pe mana unei solutii de acest fel. Conform parerilor specialistilor, Grupul Renault ar urma sa incaseze o amenda care se va ridica la aproximativ 450 de milioane de euro.

Surse apropiate de conducerea producatorului de la Mioveni sustin ca si cei de la Dacia se gandesc la dezvoltarea unui SUV hibrid care sa ajute la scaderea mediei de emisii de dioxid de carbon la nivel de gama. Astfel, cea mai indemana varianta pentru cei de la Dacia ar fi electrificarea lui Duster, nefiind timp si nici fonduri pentru dezvoltarea unui model de la zero.

Lasand la o parte aceste zvonuri care au aparut pe aceasta tema, exista si o declaratie interesanta venita din partea unui oficial Dacia care sustine mai mult sau mai putin aceasta varianta de lucru.

Astfel, Olivier Murguet, director de vanzari in cadrul Renault, a declarat in urma cu ceva timp ca “este greu de crezut ca Dacia va ramane pe margine in cursa electrificarii”. Totusi, pentru a reusi sa respecte tinta de emisii impusa de Uniunea Europeana, cei de la Dacia ar urma sa fie nevoiti sa investeasca peste 650 de milioane de euro in urmatorii doi ani, ceea ce nu este deloc putin!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter