Dacia Sandero depaseste VW Polo la vanzari! Afla ce loc ocupa modelul romanesc in Europa!

2017 Dacia Sandero

Vara asta, Dacia Sandero a dat lovitura. Este in topul inmatricularilor, pe luna august, in Uniunea Europeana. Inainte sa iti spun unde stam printre europeni, trebuie sa stii ca doar in luna august au fost inmatriculate, la nivelul Uniunii Europene, 900.000 de masini. Numarul este cu 5,4% mai mare decat cel din perioada similara a lui 2016.

Cele mai multe masini au fost inmatriculate pe piata din Germania, 253.679, cu 3,5% mai multe fata de luna august a lui 2016. Si in Franta, numarul inmatricularilor a crescut, si chiar vizibil. Cresterea este de 9,1%, deloc de neglijat, cum am spus. In total, francezii au inmatriculat in ultima luna de vara 106.976 de masini. Cele mai bune masini din punctul asta de vedere au fost Volkswagen Golf - cu 30.966 de masini inmatriculate in august, un numar cu 5,1% mai mare decat cel de anul trecut, Renault Clio - cu 16 859 de exemplare, in crestere cu 31,9%, si Skoda Octavia, cu 15.857 de masini, o crestere de 11,6%.

Daca te-am pierdut intre timp, iti spun ca Dacia Sandero s-a clasat pe locul cinci in acest top. 13.828 de modele de la Mioveni au fost inmatriculate in Uniunea Europeana in ultima luna de vara. Numarul, chiar daca poate nu ti se pare foarte mare, este cu 16,8 procente mai mare decat cel inregistrat in luna august a lui 2016.

Vestile bune nu se opresc aici. Piata auto merge ceas, au mai spus specialistii. O confirma inmatricularile facute in prima parte a anului. Astfel, ultimele date arata ca in total, pana acum, au fost inmatriculate peste 10 milioane si jumatate de masini, cu 4,2 % mai multe decat anul trecut.

Daca totusi ti se pare ca toate datele asta nu inseamna mare lucru sau ca cifrele sunt de tot rasul, sa stii ca nu este chiar asa. Gandeste-te intai ca Dacia Duster a depasit mult mai titratul si mai bine cotat Volkswagen Polo. Apoi, daca analizam in ansamblu, ne putem da seama ca cifrele astea sunt destul de mari. Si asta pentru ca vorbim despre luna august, o luna a concediilor prin mai toata Europa, nu doar in Romania, dar si o luna in care, chiar daca nu e concediu, activitatea e ceva mai lejera.

Apoi, gandeste-te la cifrele astea in contextual saloanelor auto care au animat piata in luna septembrie, dar si la modelele noi care au fost lansate in cadrul acestor evenimente.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter