Dacia si Renault sunt anchetate de Consiliul Concurentei in urma reclamatiilor primite de la Asirom

2017 Dacia Logan

Piata auto din tara noastra pare pregatita in aceste zile de un scandal destul de mare in care vor fi implicate doua nume mari ale dealerilor auto din Romania. Vorbim despre cei de la Dacia si despre cei de la Renault, dealeri care au fost reclamati de compania de asigurari Asirom in vederea unor presupuse intelegeri asupra stabilirii unor preturi mai mari pentru piesele de schimb si pentru efectuarea serviciilor de manopera. Reclamatia celor de la Asirom a ajuns pe masa reprezentantilor Consiliului Concurentei, institutie care a demarat deja o ancheta in acest sens.

Asirom reprezinta in momentul de fata una dintre cele mai mari si mai vechi companii de asigurari ce activeaza pe piata din tara noastra. Bineinteles, cuvantul pe care acestia il au de spus este unul destul de important. Si, chiar daca nu ar fi asa, cei de la Consiliul Concurentei s-ar fi vazut nevoiti sa ancheteze situatia pe care Asirom o acuza. Orice am vrea sa spunem, avem in fata niste reclamatii grave care, daca se dovedesc a fi adevarate, vor pata cu siguranta imaginea de care beneficiaza Dacia si Renault in momentul de fata.

Asa cum va spuneam si in prima instanta, reprezentantii Asirom reclama Asociatia Concesionarilor Dacia Renault Nissan (ACODAREN) pentru o presupusa intelegere in spatele usilor. Conform acestei intelegeri, cei doi producatori auto ar fi umflat articificial atat preturile unor piese de schimb, cat si costurile cerute in vederea efectuarii serviciului de manopera in service-urile auto. Daca acuzatiile se dovedesc a fi adevarate, o mare parte din soferii romani care au avut probleme in ultima perioada cu masinile pe care le conduc ar fi fost inselati din acest punct de vedere.

Reprezentantii Consiliului Concurentei nu au stat cu mainile in san, demarand cat s-a putut de repede primii pasi in vederea inceperii anchetei. Astfel, acestia au facut deja cateva vizite la sediile celor doi dealeri, locuri de unde au fost ridicate o serie de documente si mai multe unitati de stocare. Nici cei de la Asirom nu au scapat de vizita celor de la Consiliul Concurentei, acestia efectuand cateva controale si la sediul companiei de asigurari.

Pentru moment, reprezentantii Asociatiei Concesionarilor Dacia Renault Nissan au refuzat sa faca declaratii asupra reclamatiilor care li se aduc, rezumandu-se la a colabora cu cei de la Consiliul Concurentei in vederea punerii la dispozitie a actelor pe care acestia le solicita. Insa, mai multe voci din cadrul ACODAREN acuza neoficial Asirom pentru impunerea unor preturi mult prea mici pentru serviciile care sunt aduse in discutie, preturi care se dovedesc a fi nerealiste.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter