Dacia este definitia progresului, de la an la an! Ce model ajuta compania sa inregistreze profituri mari?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Mai 2018

Dacia se face cunoscuta peste hotare mai ceva decat la noi in tara. Daca romanii s-au cam plictisit de brandul romanesc si isi indreapta privirea catre marci straine si ceva mai iesite din comun, strainii isi indreapta atentia catre Dacia si noul model Duster care, dupa spusele lor, este cel mai bun SUV din toate punctele de vedere.

Strainii spun despre noul Duster ca este incapator, este util si se preteaza oricarei munci, dar mai ales… este bun ca pret. Unde mai pui ca poti sa-l scoti linistit la o plimbare in oras pentru ca aspectul si liniile de design iti asigura o imagine buna.

Asa se face ca cifra de afaceri si profitul companiei Dacia a crescut mult in ultima perioada. Liviu Bocsaru este directorul financiar al companiei Automobile Dacia si declara ca cifra de afaceri, in lei, a crescut cu 11.45% fata de perioada anului 2016. Mai departe spune ca in anul 2017, Dacia a avut o cifra de afaceri de 23.1 miliarde de lei. Tradusa in euro, aceasta suma inseamna 5.1 milarde de euro.

Liviu Bocsaru continua sa vorbeasca despre realizari aducand in discutie faptul ca exportul este o prioritate si ca Dacia isi doreste sa raspunda cat mai bine cererilor clientilor de peste hotare. Insa nu scoate din ecuatie termenul Romania, precizand ca o piata locala bine conturata pentru constructorul romanesc este foarte importanta.

Nu numai Dacia Duster a ajutat la aceasta crestere a profitului, strainii alegandu-si si modele de dimensiuni mici sau automobile care sa le serveasca in diverse munci. In 2016, profitul companiei Dacia era in crestere fata de anul 2015. Iar in 2017, profitul era in crestere fata de anul 2016.

Dupa calcule amanuntite, in 2017, profitul inainte de impozit a ajuns pana la suma de 550.5 milioane de lei. In euro, asta ar insemna o suma de 120.5 milioane de euro. Iar in procente care sa evidentieze cresterea, inseamna cu 9% mai mult decat in anul 2016.

Chiar daca unitati de toate felurile au fost cerute peste hotare, chiar si Dacia Logan, SUV-ul Duster a reusit sa ridice profitul companiei. Stim cu totii ca SUV-urile sunt cele mai cautate in momentul de fata, iar o mare parte dintre straini isi doresc o masina utila si decenta ca pret, un SUV care sa le ofere posibilitatea sa se plieze pe mai multe situatii… sa spunem un SUV cameleonic. Asa ca au ales Dacia Duster.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Emisiile mari de dioxid de caorbon reprezinta deja de cativa ani buni o problema importanta pentru autoritatile europene. Poluarea a ajuns in ziua de astazi la un nivel pe care...
de - 17 Ianuarie 2019
Constructorul german Daimler pregateste investitii masive in fabrica pe care o are in Romania, la Sebes, in judetul Alba. Planul nemtilor este sa modernizeze linia de productie la uzina Star...
de - 17 Ianuarie 2019
Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat la mijlocul acestei saptamani ca intentioneaza sa achizitioneze 24 de autoturisme, dintre care 23 hibride. Anuntul a fost deja publicat pe SICAP, acolo putand fi...
de - 17 Ianuarie 2019
Avem, in sfarsit, sansa sa prezentam oficial noul McLaren 600LT Spider, ceea ce inseamna o oportunitate in plus pentru cei care obisnuiesc sa cumpere supermasini: aceea de a simti vantul...
de - 17 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

3200.00 EUR - 17 Ianuarie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare