Dacia pregateste o masina electrica extrem de accesibila

Dacia va lansa o masina electrica extrem de accesibila care sa ocupe spatial buget al pietei de profil, asa cum s-a intamplat deja in trecut cu modelele Sandero si Duster, cele doua fiind insa in domeniul motorizarilor pe motorina si benzina

Cei mai importanti producatori de masini  din lume se pregatesc pentru o adevarata revolutie pe piata masinilor electrice, fiind deja programate sute de modele care vor iesi pe piata. Nissan, Audi, BMW sau Porsche sunt doar cateva nume importante care au anuntat ca se vor axa in 2019 pe productia de masini electrice.

Vehicuelele electrice sunt din ce in ce mai bune cu performante excelente, dar si ieftine, astfel incat modele ca Hyundai Kona EV si KIA e-Niro au o autonomie sporitia care urmeaza sa apara in curand pe piata. Modelele nu sunt inca atat de ieftine si nu fac parte din segmental “buget”.

Dacia spera ca in momentul in care va lansa primul model electric va intra pe segmental “buget”, deoarece produce in acest moment cea mai ieftina berlina si cel mai ieftin SUV disponibile pe piata Uniunii Europene.

Jean Cristophe Kugler, cel care este presedintele Dacia Europa, a anuntat ca noul model va fi unul  socant de accesibil si vor avea o tehnologie importanta la indemana pentru ca fac deja parte dintr-o mare Alianta.

Proiectul gandit de cei de la Dacia va imprumuta destul de multe lucuri de la modelele electrice de la compania Renault, de exemplu de la Zoe, unul dintre cele mai de succese modele electrice de pe piata. Kugler nu a anuntat o data exacta cand vom avea primul model electric pe piata de la Dacia, insa el a precizat ca exista un orizont undeva la 3-4 ani distanta, ceea ce inseamna ca in 2021/2022 ne putem astepta la o lasnare. 

Modeul gandit de cei de la Dacia necesita insa o platform noua, iar acest lucru face imposibila o lansare inainte de 2020. Dacia vrea sa lanseze un model de top care sa aiba o autonomie in jur de 160 de kilometri si un pret mic, astfel incat masina sa devina accesibila pentru toti cei care vor sa o foloseasca in oras sau in scopuri sociale.

Ramane de vazut cat de bine se vor misca cei de la Dacia cu privire la executarea proiectului electric, insa pana atunci cei care isi doresc cu ardoare o masina electrica pot achizitiona modelele produse de asiatici sau chiar de la Renault.

Newsletter

Whatsapp