Dacia nu poarta mini

Modelul fara fasoane Dacia nu se va alatura segmentului european de masini mici, a spus Carlos Tavares, seful de operatiuni de la Renault.

Segmentul castiga o importanta tot mai mare odata cu scaderea economiei din regiune si cu cresterea interesului clientilor pentru masini mai mici si mai ieftine, dar Tavares a spus ca este multumit cu locul pe care Dacia il ocupa in acest moment. “Ceea ce dorim sa evitam este sa avem prea multe masini pe piata », a declarat Tavares pentru Automotive News. Acesta a spus ca costurile de publicitate vor deveni prea mari daca Dacia isi extinde gama”.

“Trebuie sa facem reclama intregii marci, mai degraba decat sa ne fragmentam piata in prea multe modele. Dacia inca nu este o marca foarte cunoscuta”. Articole din presa franceza si cea germana au sugerat ca Dacia doreste sa construiasca modele mini pentru a rivaliza cu masini ca Fiat Panda si VW Up.

Cel mai recent articol din publicatia AutoBild spune ca marca va lansa un model mini cu 5 usi in 2015, la un pret de aproximativ 5000 de euro (6,450 de dolari). Masina va imbina tehnica de la Renault Twingo cu forma lui Sandero hatchback.

Aceasta va avea un ampatament mai mare decat Twingo pentru a oferi mai mult spatiu pentru pasageri, dar si un portbagaj de 250 de litri, scrie AutoBild.

Sandero este in acest moment cel mai ieftin model Dacia cu un pret de plecare de 6,990 de euro in Germania. Vanzarile europene ale Dacia au crescut cu 18 la suta, cu 90 000 de bucati vandute in primele patru luni ale anului, desi piata auto este in scadere cu 7 la suta, conform asociatiei pentru industrie ACEA.

Momentan, Dacia are cinci modele pe care le vinde in Europa, Sandero si Duster SUV fiind modelele de top ale marcii, fiecare cu vanzari de peste 30 000 de unitati in primele patru luni ale anului, conform JATO Dynamics.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter