Noutatile Dacia: Logan, Logan MCV si Sandero primesc cutia de viteze robotizata Easy-R

2016 Dacia Sandero

Dacia a anuntat oficial ca in aceasta vara clientii sai vor avea posibilitatea achizitionarii a unei noi game de dotari pentru modelele Logan MCV si Sandero, precum si cutia robotizata Easy-R. In privinta dotarii noua gama Prestige va fi disponibila si pe Logan MCV si Sandero, avand in vedere ca acest nivel de echipare generos era disponibil pana acum doar pe Logan.

Prezentat prima data in anul 2015, pachetul de dotari numit Prestige a fost disponibil doar pe modelul Logan, iar datorita succesului producatorii au decis introducerea acestor pachete de dotari si pe modelele Logan MCV si Sandero. Asadar, echipamente cum ar fi sistemul de climatizare automat, geamurile electrice cu comanda integrata in portiere sau plansa de bord specifica vor putea fi achizitionate acum impreuna cu pachetul Prestige.

Elementele de design exterior specifice acestei dotari includ proiectoare dublu optice, anvelope cu jante de aliaj de 15 inci in culoarea speciala “Dark Metal” si semnalizatoare integrate in oglinzile retrovizoare exterioare. Preturile pentru o Dacia Logan Prestige incep de la 9,500 euro, cu motor de 1,2 litri 16V si 73 de cai putere si pot ajunge la 13,600 euro pentru Sandero Prestige cu motor de 0,9 litri TCe cu 90 de cai putere si cutie robotizata Easy-R.

Cei de la Dacia ofera si doua modele de motoare diesel dCi, primul avand 75 de cai putere si al doilea care detine 90 de cai putere.

Incepand cu luna iunie, clientii care doresc sa achizitioneze o masina de la producatorii din Mioveni, vor putea opta pentru cutia de viteze robotizata denumita Easy-R. Aceasta noua optiune in privinta cutiei de viteze se va gasi, in primul rand ca optiune pentru motorul TCe de 90 de cai putere. Aici, clientii pot opta pentru cutia Easy-R cu cinci trepte de viteza. Pentru motorul de 1,5 litri dCI cu 90 de cai putere, cutia va fi una cu sase trepte de viteza. Noua cutie de viteze robotizata este asamblata de tehnicienii Dacia pentru a oferi clientilor o comoditate la utilizare. Ea dispune de un sistem de actionare pilotat de un calculator, care asigura schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului, precum si debreierea. Eliminarea pedalei de ambreiaj creaza pentru sofer un confort sporit.

Easy-R dispune de doua moduri de functionare: Drive si Manual. Modul Drive este actionat de calculator, acesta schimband treptele de viteza in locul soferului. Calculatorul realizeaza acest lucru prin analizarea turatiilor motorului, vitezei de deplasare, precum si in functie de stilul de condus al soferului. Acest mod permite controlul optim, fiind benefic atunci cand se efectueaza manevre la viteze mici sau in traficul aglomerat din orase.

Modul Manual este acela in care soferul intervine si decide atunci cand doreste sa schimbe treptele de viteza, prin actionarea manetei in sensul + sau -, dar doar daca aceasta este trecuta in pozitia M. Cutia de viteze Easy-R ofera un consum redus de combustibil si emisii mici de CO2, iar utilizarea ei asigura o precizie mai mare a actionarii si o durabilitate sporita a masinii.

Noua cutie de viteze Easy-R va fi disponibila pe versiunile Laureate si Prestige Logan, Logan MCV si Sandero, precum si pe Sandero Stepway si vor putea fi achizitionate la preturi incepand de la 10.350 euro pentru Logan Laureate de 0.9 litri TCe cu 90 de cai putere si 13,600 euro pentru modelul Logan MCV Prestige cu mtoro de 1,5 litri dCi cu 90 de cai putere.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter