Dacia Lodgy si Sandero, de acum si in Danemarca

Dacia a inceput sa vanda Lodgy si in Danemarca, cea mai noua piata pentru marca “fara fite” a Renault, gandita initial pentru tarile in curs de dezvoltare.

Deschiderea catre piata daneza vine dupa intrarea Dacia pe piata britanica si cea irlandeza si reprezinta tendinda de expansiune a Dacia in UE, in conditiile in care sunt cautate masini robuste low-cost.

De altfel, Dacia a ajutat mult Renault sa traverseze aceste vremuri grele din punct de vedere economic. La 33 de dealeri din Danemarca, va putea fi gasita si noua Dacia Sandero. In acest moment, Germania este cea de-a doua mare piata de desfacere pentru Dacia, cu vanzari de 46.617 anul trecut, locul I fiind ocupat de Franta, cu 84.522 de bucati.

De obicei, masinile Dacia sunt cu 20% mai ieftine fata de alte marci. ”Dacia este o varianta foarte atractiva pe pietele mature, in Europa de vest”, sustine analistul IHS Automotive, Ian Fletcher.

Vanzarile Renault in UE si EFTA(alianta formata din Islanda, Norvegia, Elvetia si Liechtenstein) au scazut cu 20 procente in luna mai, in timp ce vanzarile Dacia au crescut in volum cu 16%, spun specialistii de la ACEA. In 2012, vanzarile totale Dacia au crescut cu 6%, la aproape 360.000 de unitati, sustin reprezentantii Renault.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PRETURI MAZDA 3: DIFERENTA INTRE ROMANIA SI JAPONIA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter