Ce vanzari are Dacia Duster in luna iulie 2018?

2018 Dacia Duster

Dacia Duster a fost de multe ori blamata in ultima vreme. Jeremy Clarkson a spus despre ea ca este o masina ieftina, un SUV facut din plastice de CD-uri. Un jurnalist de peste hotare a spus ca nu este normal ca Dacia Duster sa vina fara radio si fara aer conditionat (lucru cu care si eu am fost de acord). Mai ales la pretul la care vine.

Totusi, nemtii inca il considera SUV-ul perfect si il cumpara intr-o veselia. Dacia este marca la mare cautare peste hotare si am ajuns la concluzia ca probabil nu este masina cu care strainii ies la promenada, ci mai degraba masina cu care te duci si iti rezolvi diverse treburi.

Dar cum sta situatia in Romania si ce cred romanii despre noul Dacia Duster? In luna iulie a anului curent, Dacia Duster a fost vanduta intr-un numar de 1602 unitati. Asta insemana ca 1602 oameni si-au dori un Dacia Duster nou nout pe care sa-l puna la treaba. Si nu s-a mai plans nimeni ca e ieftina sau ca e facuta din plastic de CD… de ce oare?

Nici Dacia Logan nu a stat departe, insa s-a vandut intr-un numar de 1460 de unitati. Cu mult mai putin decat Dacia Duster, ceea ce inseamna ca romanul a prins gustul SUV-ului si acum isi doreste si el macar modelul romanesc de SUV, fara sa faca prea multe mofturi.

Totusi, daca stam sa analizam numerele care constituie totalul, se pare care de la inceputul anului si pana in luna iulie a lui 2018, Dacia Logan este lider, fiind vandute 11358, pe cand Dacia Duster se afla mult mai jos cu un total de 7430 de unitati. Pe locul trei se situeaza chiar Dacia Sandero (sau Sandica cum i-ar spune celebrul CTP) cu un total de 5864 de unitati.

Ei bine, se pare ca romanii isi doresc sa guste ceva mai mult din masina romaneasca. Cel putin in 2018, mai mult fata de anul 2017. Nu e de mirare ca romanul incepe sa-si cumpere masini din gama Dacia… unii dintre noi ne-am dat seama ca pe strazile din Romania nu-ti trebuie o fita de masina pentru ca oricum vei ajunge in service cu ea fara sa iti doresti prea tare asta… te face infrastructura sa ajungi acolo.

Care ar fi modelul vostru preferat din gama Dacia? Daca ati avea de ales, ce ati conduce si ce ati cumpara? Sa fie Duster-ul? Pentru ca este vorba despre SUV-uri, acest nou trend al anului 2018, sau ramaneti la Logan si Sandero?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter