Cat costa Dacia Duster destinata rusilor?

Dacia Duster Coupe si Cabrio Randare

SUV-urile sunt crema automobilelor in anul 2018. Orice sofer isi doreste un SUV si fiecare isi pune bani de-o parte pentru unul care sa arate impecabil, sa se miste ca o gazela si interiorul sa ofere dotarile cele mai de top. Chiar credeti ca asta face toata lumea care are in portofel o bucatica de plastic roz ce serveste condusului? Va dezamagesc… nu.

Aproape toti cei care isi doresc un SUV se gandesc in prima instanta la Dacia Duster. Peste granite, in special in Germania, Dacia Duster este SUV-ul care a cucerit inimile posesorilor de permis. Motivul? Asa cum am mai scris si in alte articole, motivul de baza este raportul pret calitate pe care il ofera automobilul de dimensiuni mari construit in uzina de la Mioveni.

Nici prin cap nu v-ar fi trecut ca Duster-ul cu amprenta romaneasca o sa ajunga SUV-ul preferat al germanilor. Si germanii nu sunt singurii care cred cu tarie ca Duster-ul merita ceva mai multa apreciere decat ii oferim noi, romanii.

Si pentru ca acest model a avut succes nemasurat, Renault isi doreste sa treaca la nivelul urmator: Dacia Duster Coupe. Mai stiti cand spuneam ca Duster-ul se va prezenta intr-o versiune updatata la Salonul Auto de la Moscova? Si este destinata rusilor? De data aceasta venim cu informatii noi.

Versiunea Duster pe care o pregateste Renault pentru Rusia este un coupe elegant al carui pret va fi in jur de 20.000 de euro. Si tind sa cred ca acesta este doar pretul de pornire. Automobilul va fi produs si vandut doar in Rusia, incepand cu anul 2019. Insa modelul va fi vandut si in China si Coreea de Sud, doar ca ceva mai tarziu - in anul 2020. Diferenta dintre modelul pe care il primesc rusii si modelul pe care il primesc chinezii si coreenii tine de platforma: cei din urma vor avea parte de un Duster cu o platforma imbunatatita.

Despre europeni nu se spune prea multe cuvinte, tot ce se aude fiind legat de faptul ca nu se va comercializa si in Europa pentru ca modelul va intra in conflict cu alte unitati pe care le comercializeaza grupul.

Dar am invatat ca niciodata nu trebuie sa spunem niciodata si poate ca daca europenilor le place noul model Duster Coupe, acestia vor cere unitati intr-un numar cat mai mare si automobilele vor ajunge, intr-un viitor indepartat, si pe continentul european. Poate chiar si in Romania. Dar aceasta este doar o presupunere personala. Oficial, europenii nu vor pune mana pe Dacia Duster Coupe.

Videoclipul zilei
Sursa: Foto La Revue Automobile

Newsletter