Cum arata si cat costa singurele modele de Dacia care dispun de un motor de Mercedes

Nu, nu e o pacaleala de 1 aprilie! Constructorul autohton Dacia vinde masini echipate cu motoare de Mercedes-Benz.

Cum arata si cat costa singurele modele de Dacia care dispun de un motor de Mercedes

Constructorul autohton Dacia a inregistrat scaderi semnificative in vanzari in ultima parte a anului 2019, dar si in primele luni din 2020, insa noile motorizari puse la dispozitie de producatorul de la Mioveni promit sa schimbe lucrurile.

Dacia cu motor de Mercedes-Benz nu e o pacaleala

Pentru a raspunde mai bine cerintelor pietii, Dacia a decis sa isi mareasca oferta de propulsoare pentru unul dintre cele mai indragite modele ale sale, Duster, cu un motor 1.3 TCe, care se poate gasi inclusiv pe modelele Mercedes.

Motorul in cauza are transmisie manuala, produce 130 de cai putere si este folosit de nemtii de la Mercedes pentru masinile din Clasa A. De asemenea, el este folosit de alianta Renault-Nissan pentru modelele Kadjar si Qashqai. Avantajul Dacia fata de celelalte modele este pretul. Un Duster dotat cu un astfel de motor porneste de la 15.760 de euro in Romania.

Specificatii motor 1.3 TCe:

  • Combustibil - Benzina
  • Transmisie - Manuala, in 6 trepte
  • Cuplu maxim - 240 Nm
  • Emisii CO2 - 134 g/km
  • Consum urban - 7.3 l/100km
  • Consum extra-urban - 5 l/100km
  • Consum mixt - 5.8 l/100km

Citeste si: Dacia Logan 2020. Care este cea mai scumpa optiune ce poate fi configurata

Dacia face revolutie pe gaz

Schimbarea legislatiei europene in ceea ce priveste obligatia constructorilor de a-si mentine flota sub o anumita medie de emisii de dioxid de carbon i-a luat pe nepregatite pe reprezentantii Dacia, astfel fiind explicata si scaderea vanzarilor din ultimele luni, independent de criza provocata de pandemia Covid-19.

Salvarea ar putea veni de la mult asteptatul model electric pe care Dacia il va lansa anul viitor, insa pana atunci trebuia facut ceva. Astfel ca inginerii de la Dacia au pregatit o solutie de avarie, care se poate dovedi insa o adevarata lovitura. Constructorul de la Mioveni a introdus in gama sa motoarele GPL, care pot fi alimentate atat cu gaz, cat si cu benzina.

Noul motor TCe 100 Eco-G poate deveni extrem de cautat de cumparatorii din toata Europa, in conditiile in care poate aduce o economie de aproximativ 30% din costul fiecarui plin. In plus, masinile astfel alimentate pot parcurge pana la 1000 km cu un singur plin.

Deocamdata, noul motor pe gaz este disponibil doar pe modelele Duster, Sandero si Logan, cele mai apreciate de publicul din Europa, insa planul constructorului de la Mioveni este de a-l introduce pe toata gama sa de masini, inclusiv Dokker sau Lodgy.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter