Cum arata noul Volkswagen T-Roc?

VW T-Roc

Daca tot am vorbit astazi despre planurile celor de la Seat in segmentul SUV-urilor, iata ca nici cei de la Volkswagen nu se lasa mai prejos. Doar este un segment care se afla de ceva ani buni intr-o continua crestere a popularitatii, crestere care se pare ca nu vrea sa se mai opreasca. Descoperim astazi impreuna ce planuri au cei de la Volkswagen pentru perioada urmatoare si ce suprize ne pregatesc in acest segment.

Producatorul german planuieste pentru vara acestui an lansarea noului Volkswagen T-Roc, un nou SUV care va fi inclus incepand din acest an in portofoliu. Acesta isi va face debutul in luna iunie si va fi pozitionat in gama constructorului german sub Tiguan. Ideea lui T-Roc nu este una chiar noua pentru cei care urmaresc piata auto din ultimii ani, conceptul fiind prezentat in premiera in urma cu aproape trei ani. In cele din urma, nemtii au decis ca a venit momentul oportun pentru ca T-Roc sa primeasca in sfarsit o versiune de serie.

Lasand la o parte ceea ce ne-a fost prezentat in urma cu trei ani, atunci cand am facut cunostinta pentru prima data cu conceptul T-Roc, cei de la Autocar au publicat la sfarsitul saptamanii trecute prima imagine cu noul model. Aceasta prima infatisare a lui T-Roc a fost posibila datorita tehnologiei Computer Generated Imagery (CGI), arantandu-ne liniile generale ale acestuia.

Noile modele Volkswagen T-Roc vor fi dezvoltate avand la baza platforma MQB, platforma pe care o regasim in prezent si la modelele Golf, respectiv Tiguan. Cum am spus inca de la inceput, noul T-Roc se va pozitiona in portofoliul producatorului german sub Tiguan, avand o lungime de 4.178 mm, in comparatie cu cei 4.486 mm ai lui Tiguan.

Din punct de vedere al motorizarii, se pare ca noile modele T-Roc vor fi echipate cu propulsoare imprumutate atat de la modelele Polo, cat si de la Golf. Astfel, vom regasi unitatile pe benzina de 1.0 litru cu trei cilindri, respectiv de 1.5 litri cu patru cilindri, cat si pe cele diesel de 1.6 sau 2.0 litri. Transmisia se va face fie prin intermediul cutiilor de viteze manuale cu sase trepte, fie cu ajutorul unora automate cu sapte rapoarte si cu dublu ambreiaj.

Sistemele clasice de motorizare nu sunt singurele care sunt pregatite pentru viitoarele modele T-Roc. Chiar daca nu din momentul lansarii, acestea vor putea fi echipate atat cu un sistem plug-in hybrid, cat si chiar cu un sistem micro-hibrid. De asemenea, si o versiune electrica ar putea fi disponibila in viitor. Noile modele vor ajunge pe piata incepand cu toamna acestui an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Autocar.co.uk

Newsletter