Cum arata si ce stie noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard?

2019 Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard

Asa cum, probabil, stiti, modelul Mercedes-Benz S-Class poate fi obtinut in nu mai putin de patru lungimi diferite. Este vorba despre versiunea standard sedan, varianta cu ampatament mai mare, versiunea mai lunga Maybach si masina despre care vorbim in acest articol, celebra Pullman.

Si nu vorbim despre un Pullman standard, ci despre versiunea extraordinar de scumpa si blindata Guard, care ii protejeaza pe cei din cabina impotriva aproape oricarui pericol. Pana si pneurile sunt rezistente la gloante, iar in spatele scaunelor spate se afla o placa de otel, care ii protejeaza pe pasageri in cazul unui atac terorist.

Masina despre care vorbim in acest articol are o poveste interesanta, fiind o combinatie intre varianta veche Maybach Pullman si cea mai recenta versiune a acesteia, prezentata acum aproape un an.

Pe de alta parte, daca luam in calcul faptul ca dureaza un an si jumatate de la momentul comenzii pana la cel al livrarii, asta inseamna ca masina a fost comandata inainte de lansarea lui Mercedes-Maybach S-Class Pullman. Cu toate acestea, masina beneficiaza de o noua grila frontala lucioasa, cu bare verticale, dar si de un sistem de esapament usor imbunatatit.

Toti cei interesati, printre care dictatori, oligarhi sau sefi de stat, trebuie sa stie ca masina are la baza un model deloc standard Pullman, dupa care Brabus se ocupa de marirea ampatamentului. Dupa acest pas, modelul S-Class masoara nu mai putin de 6 metri si jumatate si ajunge la nu mai putin de 5,6 tone.

De propulsie se ocupa un motor bi-turbo V12, care produce 523 de cai putere si un cuplu-forta de 900 Newtoni-metru. Trebuie sa mentionam ca versiunea modelului Pullman din 2018 ajunge la un cuplu-forta de nu mai putin de 1.000 Nm.

Ce stie sa faca aceasta adevarata limuzina blindata Pullman Guard? Ei bine, pe langa geamurile rezistente la gloante, portierele suprarezistente, sirene, lumini flash sau butoanele de urgenta, masina beneficiaza si de un sistem de comunicatii extern, cu boxe si microfon, care permite celor din masina sa comunice cu cei din exterior.

Toate aceste elemente de exclusivitate vin la un pret deloc de neglijat, noul Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard incepand de la 1,4 milioane de euro. Mai exact, daca ne gandim ca modelul AMG One a fost de mult vandut, aceasta este cea mai scumpa masina Mercedes-Benz de pe piata.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter